4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Om hunden blir för varm

Om hunden blir för varm

Hundar kan precis som oss människor drabbas av vätskebrist och i värsta fall solsting och värmeslag. Här är en lista på produkter och tips som kan hålla din hund sval under sommarens varmaste dagar.

Även våra fyrbenta vänner uppskattar ofta sommarhalvårets behagliga temperaturer, men det gäller att du som hundägare håller koll eftersom hundar är känsliga för värme. Hundar kan inte reglera temperaturen genom svettning utan svettas bara genom tassar och mun.

Om hunden är för varm börjar den flåsa och blir stressad. I värsta fall kan den få värmeslag (hypertermi), vilket är ett livshotande tillstånd. Kontakta alltid veterinär om du misstänker att din hund har drabbats av värmeslag.

Kylande produkter

Som husse eller matte kan du underlätta för din hund under varma dagar. Det finns till exempel kylande produkter som är tillverkade i ett material som när det utsätts för tryck avger kyla. En kyldyna är perfekt att ha med sig på utflykt så att hunden kan svalka sig i skuggan. En annan form av kylande produkt är en kylväst som hunden bär över bringan. 

För skugga finns det solavvisande produkter tillverkade i ett silvrigt material som reflekterar bort solens varma strålar maximalt. Ett annat tips är att packa ned ett paraply som kan agera parasoll på exempelvis stranden.

Det finns även en uppsjö av hundleksaker och produkter som går att frysa in. Hunden blir därmed extra avkyld genom att dricka vatten eller leka med sin favoritleksak. 

Viktigt! Lämna aldrig din hund i bilen under sommaren, oavsett om någon eller några rutor lämnats öppna. Luftcirkulationen blir ändå otillräcklig och temperaturen kan snabbt bli livsfarligt hög.

cp-dog-hero-mob-v2

Rekommenderade produkter

See all dogs products
ZOO-favorit ★

ZOO GOOD Venison Sensitive Adult All Breed

999 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Lär din hund inkallning - Steg för steg

21 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK