4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Fågel / Nymfkakadua som husdjur – detta ska du tänka på

Nymfkakadua som husdjur – detta ska du tänka på

Nymfkakadua eller nymfparakit som den också kallas, är en av våra vanligaste burfåglar. De är större till storleken och har lite mer vilja än exempelvis undulater. De utvecklar ofta större och roligare personligheter och kan bli väldigt tama och trevliga.

I det vilda lever Nymfkakaduan i Australiens inre delar. En nymfkakadua har en livslängd på cirka 10-15 år men kan bli äldre. Den blir cirka 30 cm lång och finns i olika färgkombinationer av gult, vitt och grått.

Det är viktigt att tänka igenom beslutet noga innan du tar beslutet att skaffa en nymfkakadua. Om det är ett barn som vill ha en fågel, tänk på att det är du som vuxen som bär det yttersta ansvaret.

Ska jag ha mer än en nymfkakadua?

Ja, nymfkakaduan ska alltid hållas i flock eller par för att må bra.

Hanar är något lugnare än honor som ofta har ett livligt temperament. Det spelar ingen roll om du har två fåglar av samma eller motsatt kön, de brukar trivas bra ihop oavsett.

När ni kommer hem

När du kommer hem med dina nya kompisar ska du låta dem vara ifred det första dygnet – då får de en chans att lära känna sitt nya hem i lugn och ro. Medan nymfkakaduorna gör sig hemmastadda är ett tips att sitta bredvid buren och läsa högt ur en bok om nymfkakaduor. På så sätt vänjer de sig vid din närvaro och du lär dig mer om fågeln.

Nymfkakaduorna är snabblärda och blir tryggare om de får lära känna sin nya familj redan första veckan, vänta inte för länge med att börja göra dem tama. Börja med att hålla ena handen i buren för att vänja dem vid din hand, använd mjuka rörelser. När de inte skyggar av att du rör vid inredningen kan du försöka få dem att kliva upp på ditt finger.

När dina nymfkakaduor är handtama kan du släppa dem lösa hemma. Glöm inte att stänga alla fönster och dörrar där de kan ta sig ut! Dra gärna för dina gardiner i början så att de inte flyger in i en fönsterruta och skadar sig. Om de inte kommer till dig när de ska in i buren kan du försiktigt fånga in dem i en handduk eller håv.

googleads38

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Fågel

Så får du din zebrafink att trivas

15 maj 2023

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK