4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Kattunge / Lär din katt att gå i koppel

Lär din katt att gå i koppel

Alla katter mår bra av att få komma ut i det fria ibland. Att ta en promenad med din kisse är både mysigt och spännande för er båda. Så här vänjer du din innekatt vid att gå i koppel.

De flesta katter lever gott och dessutom längre inomhus, men att få gå ut i naturen då och då ger din innekatt en trevlig omväxling i livet. Därför är det bra att lära din katt att gå i kattsele och koppel redan när den är liten. En bra sele ska vara stadig, mjuk i kanterna och inte skava någonstans. Till små kattungar är det klokt att skaffa en sele som har en rejäl justeringsmån så att de kan växa i den. Välj ett koppel som är tillräckligt långt för att ge katten frihet, men ändå bra kontroll för dig.

Använd rätt utrustning

Välj en bekväm sele som inte skaver eller skär in och som är lätt att justera. För små kattungar är det bäst med en sele med stor justeringsmån för att de ska kunna växa i den.

Öva inomhus

Börja öva korta perioder inomhus så att katten vänjer sig vid selen i en trygg och van miljö. Låta din katt bli bekant med selen genom att lägga den på golvet och belöna när den undersöker den. 

Ta det lugnt

När du första gången sätter på din katt selen, se till att den är lugn och avslappnad. Belöna den med godis eller lek för att skapa en positiv association med sele och koppel.

Första utevistelsen

När din katt är redo att gå ut för första gången med sele och koppel, låt den utforska i sin egen takt.

Belöna din katt med godis eller lek för att skapa positiva associationer med utomhusmiljön. Var tålmodig och stödjande och låt din katt ta det i sin egen takt.

Öka gradvis

Gradvis öka längden på utevistelserna och låt din katt utforska mer och mer av omgivningen. Var uppmärksam på kattens signaler och respektera dess behov och gränser.

Med tålamod, positiv förstärkning och rätt strategi kan du träna din katt att gå i koppel och njuta av utomhuslivet på ett säkert och tryggt sätt. Kom ihåg att varje katt är unik och att träningen kan ta tid, så var beredd att anpassa dig efter din katts individuella behov. 

Ge din katt den tid den behöver så kommer den snart att älska sina promenader. Lycka till!

article-image3_4-5

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Kattunge

Kattunge - vecka för vecka

10 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK