4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Kattunge / Kattsäkra balkongen

Kattsäkra balkongen

article-image3_4-3

Varje år skadas hundratals katter i fallolyckor som ofta hade kunnat undvikas. Därför är det inför vår- och sommarsäsongen extra viktigt att se över och kattsäkra balkongen om din katt har tillgång till den.

Jordbruksverkets regler säger att balkonger som är mer än fem meter över marken måste vara försedda med nät om katten ska vistas ensam på dem. Men tänk på att även om du är med din katt kan den snabbt tappa balansen om den ser något spännande att jaga. Ryktet att katter alltid landar på alla fyra tassar när de faller är tyvärr felaktigt och även fall som är lägre än fem meter kan orsaka allvarliga skador. Katter kan lyckas ta sig igenom ytterst små glipor och därför är det bra att förutom balkongen också se över fönstren så att de antingen nätas in eller har välsittande hakar.

Tips – så skyddar du din katt från fall:

  • Inhägna balkongen från golv till tak med balkongnät.
  • Fäst hakar på fönster som katten inte kan trycka upp.
  • Håll ett vakande öga på katten när dörrar och fönster är öppna.
  • Lämna inte dörrar och fönster på glänt när katten är ensam hemma.

Och du, glöm inte att fråga din hyresvärd eller styrelse om lov innan du nätar in din balkong. För att din balkong ska vara säker för din katt att vistas på bör du även läsa på om vilka växter som är giftiga för katter – läs mer om det här.

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Katt

Så väljer du kattnamn

19 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK