4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Guide: fästingmedel för katt

Guide | 23 november 2022

Fästingmedel för katt

Fästingar är otäcka små djur som kan bära på sjukdomar som även drabbar katter. Vi listar de bästa tipsen för att hålla din fyrbenta vän säker under fästingtider.

Fästingarna vaknar till liv när temperaturen stiger över fem plusgrader. Några av de vanligaste sjukdomarna som ofta nämns i samband med fästingar och katter är granulocytär anaplasmos och borrelios (katter kan infekteras och bilda antikroppar men det är inte vetenskapligt visat att de skulle kunna utveckla sjukdomen). TBE drabbar inte katter. Tänk på att katten även kan riskera att dra in fästingar som kan göra människorna i hushållet sjuka.

Fästingmedel

För att skydda din katt finns det flera olika typer av fästingmedel och det är viktigt att du frågar om råd om du är osäker. Vissa fästingmedel som är anpassade för hundar kan nämligen vara giftiga för katter och vice versa. De vanligaste medlen är spot-on som appliceras i nacken och fästinghalsband som båda är receptfria. Det finns också receptbelagda fästingförebyggande tabletter som ges till katten oralt. Alla fästingmedel har olika verkningstid och du måste själv hålla koll på när det är dags att fylla på.

Daglig koll

Vilket fästingskydd du än väljer för din kisse, kom ihåg att kolla igenom ditt husdjur minst en gång om dagen för att upptäcka eventuella fästingar så fort som möjligt och ta bort dem genast. Glöm inte heller att kolla dig själv dagligen, speciellt om du sover med din katt i sängen.

shutterstock_1798942033w

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Katt

Så får du din katt att sluta klösa på möbler

22 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK