4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Getingstick hos hund

Getingstick hos hund

Ett getingstick hos hundar är oftast ofarligt, men som ägare kan det vara bra att vara medveten om symtom, behandling och förebyggande åtgärder.

Getingstick hos hundar brukar i de flesta fall vara ofarligt. Det är om hunden är allergisk mot getinggiftet som det kan bli potentiellt farligt och veterinär bör uppsökas. Att förstå symtomen, veta hur man behandlar ett getingstick och hur man vidtar förebyggande åtgärder är därför avgörande för att säkerställa din hunds välbefinnande. Här är allt du behöver veta om getingstick hos hundar.

Symtom på getingstick hos hund

  • Smärta och svullnad: Ett vanligt symtom på getingstick är smärta och svullnad runt stickområdet. Detta kan vara särskilt märkbart om hunden är stucken i munnen eller ansiktet.

  • Klåda och obehag: Getingstick kan orsaka klåda och obehag för hunden, vilket kan leda till att de gnider eller slickar på det drabbade området.

  • Andningsbesvär: Om hunden är allergisk mot getinggiftet kan de utveckla allvarliga symtom som andningsbesvär, svårigheter att svälja och snabb hjärtfrekvens.

Behandling av getingstick hos hund

  • Avlägsna getingsticket: Om du ser ett getingstick på din hund, försök försiktigt att avlägsna det med en pincett eller fingrarna. Tänk på att inte klämma på gadden för mycket då du kan riskera att föra in mer gift i huden på hunden. 

  • Kyla och lindring: Applicera en kall kompress eller ispackning på det drabbade området för att lindra smärta och svullnad. Se till att linda isen i en handduk eller trasa för att undvika att skada hundens hud.

  • Kontakta veterinären: Om din hund visar allvarliga symtom som andningsbesvär eller svår svullnad, kontakta omedelbart din veterinär för rådgivning och behandling. Allergiska reaktioner kan vara livshotande och kräver omedelbar medicinsk intervention

Förebyggande åtgärder mot getingstick hos hund

  • Undvik getingrika områden: Försök att undvika platser där getingar är vanliga, särskilt under sommar- och höstmånaderna när de är mest aktiva.

  • Använd insektsrepellerande medel: Applicera insektsrepellerande medel på din hunds päls och hud innan du går ut med hunden i naturen för att minska risken för getingstick.

  • Håll mat och sopor täckta: Se till att mat och sopor är ordentligt täckta och förseglade för att undvika att locka till sig getingar till ditt hem eller trädgård. 

Att hantera getingstick hos hundar kräver snabbt agerande och omsorg. Genom att känna igen symtomen, veta hur man behandlar sticken och vidtar förebyggande åtgärder kan du hjälpa till att hålla din hund trygg och frisk från getingangrepp. Kom ihåg att allvarliga allergiska reaktioner kan vara livshotande och kräver omedelbar veterinärvård, så var uppmärksam på din hunds beteende och symtom efter ett getingstick.

tollareblommor

Rekommenderade produkter

Kampanj
-40%

O'Tom Fästingplockare Kofot

53 kr89 kr

Kampanj
-20%

Kruuse Vet-Flex elast binda självhäftande

47 kr59 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK