4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Akvaristik / Eremitkräfta som husdjur – detta ska du tänka på

Eremitkräfta som husdjur – detta ska du tänka på

hermitcrabpeekingfromitsconch

Eremitkräftan är ett intressant litet ryggradslöst djur som med tiden blir förvånansvärt personligt. De passar utmärkt som husdjur till exempelvis allergiska barn.

Eremitkräftor finns i tempererade zoner över hela världen. Många arter av eremitkräftor lever i vatten men i den här artikeln pratar vi endast om de som lever på land. 

Det finns många olika arter av eremitkräftor. I zoohandeln hör de flesta landlevande eremitkräftor till släktet Coenobita. De olika arterna kan variera i färg från naturfärgat till knallrött och svagt lila. Eremitkräftor har en mjuk oskyddad bakkropp som de gömmer i ett snäckskal. De vill kunna byta skal ofta, inte bara i takt med att de växer, så flertalet skal i olika storlekar ska finnas tillgängliga för eremitkräftan att botanisera bland.

Hur många eremitkräftor ska jag ha?

Det går bra att hålla fler eremitkräftor tillsammans men tänk på att flera djur också kräver större plats. De är vanligtvis vänliga mot varandra, men kan slåss om utbytesskal och bra gömställen. Se till att det finns tillräckligt med skal för att alla djur ska kunna välja och att alla också har minst ett gömställe var.

När ni kommer hem

Eremitkräftor är djur som till största delen vill vara ifred i sitt terrarium och inte springa ute på golvet, särskilt gäller detta i början då den behöver få vara ifred och bekanta sig med sin nya miljö. Se gärna till att terrariet och all inredning är förberedd innan du kommer hem med ditt nya husdjur och börja sedan efter några dagar försiktigt att bekanta dig med den. Du kan till exempel prova att ha handen i terrariet eller försöka handmata med något extra gott.

Relaterade artiklar

Katt

Åk säkert med katt i bil

23 november 2022

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK