Kosttillskott

Smådjur som bor inomhus bör ha en UV-lampa ovanför buren. Ljuset hjälper djuret att bilda D-vitamin som behövs för att ta upp kalk och hålla dem friska. Man kan också sätta in en kalksten i buren, som kan plockas bort om djuret gnager för mycket på den.

Multivitaminer och C-vitamin finns både som pulver och droppar. För marsvin är tillskott av C-vitamin dagligen livsnödvändigt, då de inte kan skapa vitaminet själva. Vitamix C-vitamin har god jordgubbsmak och kan droppas direkt i munnen.

NP Äkta Vetegroddsolja ger en fantastisk lyster till pälsen. Många använder den inför parningen för att öka chansen att honan blir dräktig.

Vid akut dålig mage är ZooLac väldigt fantastiskt effektivt. Håller diarrén i sig längre än ett dygn, eller om djuret är medtaget, så kontakta veterinär.

Skulle ditt djur bli sjukt så är det bra att ha Oxbow Critical Care hemma. Det är ett mycket näringsrikt pulver som man blandar ut med vatten och stödmatar med, och det stödjer även tarmfloran för en snabb återhämtning. Perfekt efter operationer, vid tandproblem och när djuret inte vill äta.

Fixodida är ett kosttillskott som gör att fästingarna inte tycker om smaken av djuren.

Visar 22 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida