Vattenflaskor

Vattenflaskor och vattenautomater för smådjur. En vattenflaska är ett smidigt sätt att hålla vattnet fräscht för kaniner och gnagare. Kombinera vattenflaskan med en vattenskål när djuret är ungt, så du är säker på att det får i sig vatten medan det lär sig använda flaskan.

Drickflaskor i plast eller glas passar utmärkt för kanin, marsvin, råttor, hamster, gerbiler och möss. Vattenflaskorna Sippy från Ferplast med toppfyllning är en
smart lösning på flaska så man enkelt tar av locket och fyller på vatten ovanifrån. Drinky också från Ferplast har ett smart burfäste passar mindre barn där man enkelt byter flaskan med en hand och fästet sitter kvar på buren.
Glasflaskorna från Nobby är utmärkta och enkla att rengöra i diskmaskinen.
Vattenflaskan Classic håller kaninens eller smådjurens vatten fräscht i denna flaska med hjälp av ett kullås. 
Rengör gärna vattenflaskan med en flaskborste.

Tänk på att vattenflaskor inte passar vid minusgrader, eftersom de då fryser sönder. Ha istället två keramikskålar och alternera mellan dem (en i buren medan den andra tinar upp), och fyll alltid på med ljummet vatten så det inte fryser lika snabbt. På hösten och våren kan man ha termoskydd på flaskan för att vattnet inte ska frysa, och det är även bra att använda om man tillsätter c-vitamin i vattnet eftersom det är ljuskänsligt.

Savic Water Store är en smidig vattenautomat av plast med antiglidfötter. Den rymmer 1,5 liter vatten och fylls enkelt på uppifrån.

Visar 7 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida