Tamråtta

Tamråttor är intelligenta och mycket sociala djur som är lätta att göra tama. De är omåttligt nyfikna och passar utmärkt till er som vill ha husdjur som tycker om att vara med där det händer saker. Om ni ger dom mycket kärlek och uppmärksamhet så kommer ni i gengäld att få keliga kompisar som kommer älska att vara med er!

Eftersom råttor är väldigt snälla och lätta att hantera så passar de även i familjer med yngre barn. Råttorna anpassar sig snabbt till familjens rutiner.

De finns i många olika färger och teckningar. Pälsen är vanligen släthårig, men det finns också rex vars underpäls och morrhår är lockiga. Öronen på en tamråtta är oftast “toppörade” men det finns också dumbo-råttor vars öron sitter lägre.

Eftersom råttor är sociala flockdjur så ska de hållas i par eller flock. Även om man tycker sig ha mycket tid för en ensam råtta, så måste den för att må bra ha minst en livskamrat även när du inte är hemma eller när du sover. Enligt lag får råttor aldrig hållas ensamma.

Välj gärna unga råttor av samma kön som får växa upp tillsammans, då trivs de i regel bra ihop. Man kan också sätta ihop vuxna råttor, eller vuxna med unga djur, men det kräver oftast att man följer goda råd från någon erfaren.

Honor och hanar kan bli precis lika tama. Hanar har oftast ett lite lugnare temperament, medan honor är lite livligare.

Vår kunniga personal kan ge er rådgivning inför köpet av tamråtta, välkommen in i butiken!

Visar 2 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida