Kanin

Kaniner, dvärgvädurar, hermelinkaniner - Av alla smådjur är kaninen förmodligen den mest populära. Kaninerna är söta att titta på, har ett milt och vänligt lynne och är lätt att hålla och sköta. Kaninen är perfekt för dig som vill ha ett husdjur att både kela med och hitta på aktiviteter med såsom kaninhoppning.

Kaninen har en livslängd på ca 5-10 år beroende på ras. De är mest aktiva på kvällen men anpassar sig oftast efter familjens rutiner.

Det finns många olika kaninraser, och de kommer i många storlekar, pälsvarianter och färger. Hos oss hittar du dvärgraser som Dvärgvädur och Lejonhuvad kanin (“Löwen”), vilka är de mest lämpliga för barnfamiljer tack vare deras mindre storlek och fina temperament. De har en mycket charmig och nyfiken natur, vilket gör dem lätta att få tama och keliga.

Kaniner är sociala djur som bör hållas i par eller grupp när så är möjligt. Man kan hålla en kanin ensam om man ger den massor av uppmärksamhet, så kaninen känner att familjen är dess “flock”.

Vill man ha två eller fler kaniner från början ska man välja honor då de brukar trivas bra ihop om de har fått växa upp tillsammans, men garantier kan aldrig ges. Hanar kan inte hållas tillsammans.

Man kan även skaffa en hane som kastreras vid ca 4-5 månaders ålder och sätta in en ung hona till honom (vänta ca 1 månad efter kastrationen). Då hinner ni göra hanen riktigt tam, vilket honan sedan tar efter, och de blir med största sannolikhet ett lyckligt par!

Vår kunniga personal kan ge er rådgivning inför köpet av kanin, välkommen in i butiken!

Visar 2 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida