Kaninhus & Smådjurshus

Kaninhus, marsvinshus och hamsterhus för smådjursburar. Gnagarhus för kaniner, marsvin, tamråttor och hamstrar.

Kaninhus till inne- eller utekanin, köp gärna fler marsvinshus till marsvinens bur, hamsterhusen i trä passar även till gerbiler och tamråttor. Varje smådjurshem behöver ett mysigt hus där djuret kan dra sig undan för att vila och sova. Tänk på att ju större bur du valt, desto fler hus och berikande inredning får du plats med i buren. 

Trähus är speciellt lämpade för smådjur i inomhusbur, eftersom materialet andas och dessutom går utmärkt att slipa tänderna på. Vi har flera olika varianter från Nobby och Trixie. Det finns också mysiga gräsnästen och gnagarbroar från Karlie.

Ett smådjurshus ger en skyddad och trygg miljö som kan användas för att gömma sig eller sova tryggt i. Ge gärna en tuss halm eller bomaterial som Nobby och Karlies hamstervadd eller Nobbys bomaterial av färgat strimlat papper som djuret kan bädda med. Även halm, som Lissmas ekologiska halm, fungerar bra som bomaterial.

Av alla smådjur är kaninen förmodligen den mest populära. Den är söt att titta på, har ett milt och vänligt lynne och är lätt att hålla och sköta. Kaninen är perfekt för dig som vill ha ett husdjur att både kela och hitta på aktiviteter med. 
I kaninburen måste det finnas ett stadigt hyllplan som kaninen både kan hoppa upp på och sitta under, och gärna ett hus att gömma sig i. Husets tak kan nyttjas som hyllplan om det är tillräckligt stort. Kaninen bör också ha tillgång till halm eller annat bomaterial.

Marsvin är snälla djur som tack vare sitt lugna temperament är väldigt lämpliga som husdjur även till yngre barn. De är sociala och pratsamma flockdjur som uppskattar sällskap. Se till att köpa två marsvin för deras trivsel.
I marsvinsburen bör det finnas minst ett hus att gömma sig i, och det ska vara tillräckligt stort för marsvinen att vistas i samtidigt. Ett hus per djur är en bra idé. Lägg gärna lite halm eller annat bomaterial i huset.
Trixies Natural Living Jerrik är vår storsäljare bland marsvinshus. Det är ett smådjurshus i trä med gott om sittutrymme på taket, vilket ger både skydd och utkiksplats för exempelvis marsvin eller kanin. 

Tamråttor är intelligenta och mycket sociala djur som är lätta att göra tama. De är omåttligt nyfikna och passar utmärkt till dig som vill ha husdjur som tycker om att vara med där det händer saker.
Råttorna behöver ett hus som skyddad sovplats. Lägg in en tuss bomaterial för råttorna att bädda med, och byt det ofta så att sovplatsen alltid är ren. Andra uppskattade sovplatser är stora rör och mysiga hängmattor.
Trixies hörrnhus Natural Living Jesper är perfekt till råttorna. De är tillverkade helt i trä och erbjuder både skydd och utkiksplats på taket. Hörnhusen finns i olika storlekar och kan då även passa till exempelvis kaniner och marsvin. Större hus är också att föredra om du har flera djur som ska få plats i huset samtidigt.

Guldhamstrar och dvärghamstrar är pigga, nyfikna och kvicka små nattaktiva djur. På morgonen när man vaknar är hamstern oftast fortfarande uppe, men sover sen under större delen av dagen och vaknar framåt kvällen när man kommit hem. Dvärghamstern är full av liv och är rolig att titta på när den klättrar runt i sin bur, men kan också lära sig tycka om en kelstund i din hand.
Vi rekommenderar ett hamsterhus av trä, eftersom materialet andas. Lägg in en tuss bomaterial, men använd aldrig vanlig bomull då den kan fastna om hamstern stoppar den i kindpåsarna. Städa ofta i huset för att plocka bort gammalt foder som hamstern gömt där, och byt bomaterialet varje vecka.

Trixies Natural Living Hendrik är en mysig timmerstuga perfekt för hamstern att gömma sig och sova i. Eller varför inte låta hamstern få äta upp sitt eget hus? Det är möjligt med Trixies Natural Snack House som är ett iglooformat hus tillverkat av mumsig persilja, ärtor och alfalfa.

Till hamstern och andra smådjur hittar du också Karlies roliga serie av tutti frutti-hus i keramik i form av en jordgubbe, en pumpa eller svampar.

Din hamster kommer också älska Karlies smådjurslabyrint Wonderland Rody-cleverinth som kan användas både som smådjurshus, för aktivering och som godisgömma. Wonderland Rody-cleverinth aktiverar och stimulerar exempelvis din hamster eller gerbil.

Gerbiler, eller ökenråttor som de även kallas, är livliga och trevliga små gnagare som är lätta att få tama. 
Gerbilerna behöver ett hus av trä som sovplats. Välj ett hus tillräckligt stort för alla gerbiler att få plats i samtidigt. Lägg gärna in en tuss bomaterial för gerbilerna att bädda med, och byt ut det ofta så sovplatsen alltid är ren.
Till de små gnagarna är "lyxvillan" Natural Living Tammo från Trixie i form av ett trevåningshus i trä idealisk.

I smådjursburen kan du med fördel ställa in en höhäck för lek och aktivering. Trixies Natural Snack Wooden House är fylld med hö och morot och perfekt att gömma godis eller hänga upp mat i för långa stunder av aktivering.

Visar 50 produkter på 2 sidor
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida