Bottenströ & Bomaterial

Burströ, bomaterial och sand för kaniner, marsvin tamråttor gerbiler och hamster. Det finns mycket olika strö att välja som burmaterial till smådjuren där är vanligt kutterspån eller alspån som nu är ett populärt val.

Men vill man ha dammfritt i och kring buren finns idag flera olika bottenströ att välja på, som våra absoluta favoriter Nickos alspån och naturströ, träpellets som dessutom är väldigt dryga. Använd gärna dessa i kombination, med naturströ i toaletten eller någon näve i varje hörn av buren, och alspån och halm i resten av buren. Cat's Best Universal och PeeWee är träpellets som suger åt sig mycket, och Cat's Best Öko Plus är ett unikt träströ som klumpar sig när det blivit fuktigt. I råttburen är det många som föredrar Toa-Lätt som är gjort av återvunnet papper. Från Vitakraft kommer ett naturspån som har bitar av bark och trä som är avsett för att blanda upp med vanligt spån. Detta passar utmärkt till t.ex. gerbilburen då det är lätt för dem att gräva gångar i, vilket gör att de trivs bättre. För detta ändamål kan man även använda bark från reptilavdelningen. 

Vid allergi (både för människa och djur) är CareFresh ett väldigt bra val, då det är gjort av högabsorberande papper. Det kan också med fördel användas som bomaterial.

Andra mysiga bomaterial i sortimentet är halm från Lissma Gård, och nya populära Colorbed som är tillverkat av mjukt strimlat papper. Naturlig mossa är också mysigt och naturligt för hamstern att sova i.

Badsand ska vara riktigt finkornig som ökensand, och vi har bl.a. chinchillasand i ekonomisk storförpackning från Vitapol. En annan storsäljare är Puik som kommer i en smart flaska. Råda-Sand finns i 25 kg-säckar och i olika grovlek.

Visar 49 produkter på 2 sidor
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida