Reptilvård & Tillskott

Vi har allt du behöver för att hålla terrariet friskt. Rengöring, vårdande medel och kosttillskott, samt hjälpmedel för en säker hantering.

För att förebygga hälsoproblem är det viktigt att ge bra foder och kosttillskott som JBL och ZooMed. Kalcium är extra viktigt för reptiler och sköldpaddor, men för att de ska kunna ta upp det måste de även ha bra UV-belysning i terrariet så de bildar det D-vitamin som är nödvändigt för kalkupptaget.

Om du utfodrar med levande insekter är det viktigt att se till att även insekterna äter nyttigt. Innan du utfodrar så pudra insekterna med ett kalciumberikat vitaminpulver.

Till vattensköldpaddan kan man använda Nutrafins sköldpaddselixir som löses upp i vattnet.

Skulle ditt djur bli sjukt så är det bra att ha Oxbow Critical Care hemma, som passar till sköldpaddor och växtätande ödlor som leguaner. Det är ett mycket näringsrikt pulver som man blandar ut med vatten och stödmatar med, och det stödjer även tarmfloran för en snabb återhämtning.

JBL Tortoise Shine är ett preparat du vårdar sköldpaddans skal med, som dessutom förebygger parasitangrepp.

Till rengöringen av terrariet behöver du en bra finmaskig sandskopa. Vattensköldpaddans akvarium gör du rent med en slamhävert och algskrapa. Desinficera terrariet och inredningen regelbundet med JBL Desinfect eller Virkon. Glasrutan putsar du utifrån med JBL BioClean A.

Visar 17 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida