Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

RedSea Multitest Saltvattensakvarium

Red Sea Reef Foundation Test Kit

Red Seas Reef Foundation Test Kit multitest kit. Avancerad vattentest kit för att noggrant mäta nivån av Kalcium (Ca) 75st tester, Magnesium (Mg) 75st tester & Alkalinitet (KH) 60st tester för saltvattensakvarier. Titreringstest. Läs mer
649 kr 64 900 kr/kg Rek.pris 749 kr

Red Sea Reef Foundation Test Kit

Ett framgångsrikt korallrevsakvarium är beroende av att bibehålla lämpliga vattenparametrar som i sin tur ger den stabila miljö som korallerna kräver. 

De ämnen som är grunden för korallens miljö innehåller tre viktiga delar: kalcium (Ca), magnesium (Mg) och bikarbonater (HCO3). Dessa tre ämnen har stor inverkan på vattenkemin (pH-stabilitet, alkalinitet, havsvattnets jonstyrka) och för många av korallernas biologiska processer (skelettets uppbyggnad, jonutbyte & fotosyntes).

Till skillnad från den naturliga revmiljön, där det finns en enorm reservoar av basämnen, är korallrevsakvarium en artificiell miljö som ständigt påverkas av kemiska förändringar och därför måste basämnena övervakas och fyllas på kontinuerligt. 

Kalcium, magnesium, strontium och karbonat är de grundläggande beståndsdel i korallens skelett. Alla dessa element måste vara tillgängliga i balanserade proportioner för att få en positiv korall och främja dess hälsa och tillväxt. 

Med Red Sea Reef Foundation multitest kit är ett avancerat titreringstest kit där du mäter nivån på kalcium, magnesium och alkalinitet.  

För mer information samt instruktioner se Red Sea Manual.

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här