Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

RedSea Koralltillskott Lila/Blå Koraller

Red Sea Coral Colors D

Red Seas Coral Colors D tillskott för lila & blå korallers vackra pigment. En blandning av 18 olika spårelement, många biologiska processer, en av dem är produktionen av det lila/blå pigmentet i korallvävnad. Ger vacker & intensiv färg åt lila/blå koraller. Läs mer
219 kr 438 kr/kg Rek.pris 249 kr

Red Sea Coral Colors D

I SPS, LPS och mjukkoraller finns det 27 makro- och spårämnen, förutom basämnena som finns i skelettet och mjukdelarna hos alla koraller. Dessa 27 ämnen är viktiga biokatalysatorer i tusentals ämnesomsättningsprocesser i marina organismer och därför måste det finnas tillgängliga i alla revakvarium. Men i för stora koncentrationer så blir det giftiga därför är det viktigt att dosera rätt för ett framgångsrikt revakvarium.

Red Sea har tagit fram 4 tillsatser där de har delat upp de 27 olika ämnena efter de specifika korallpigmenten som de påverkar Coral Colors A, B, C och D.  

Korallerna i ett revakvarium har oftast ett större antal Zooxantheller än i havet, det är detta som påverkar korallen och ger den en brun nyans och döljer dess naturliga klara pigment.

Genom att sänka Zooxanthellernas antal genom en noggrann kontroll av algernas näringsämnen (t.ex. med Red Sea´s NO3 : PO4 -X) kommer man att få bort den brunaktiga nyansen och framkalla produktionen av pigment hos korallen.

Korallens pigment kan endast tillverkas av mjukvävnaden om de specifika ämnena som krävs för den biokemiska processen finns i rätt koncentration. De naturliga pigmenten rosa, röda, gröna, gula, blå samt lila är förknippade med specifika ämnen som finns med i grupperingen av ämnen i Coral Colors A, B, C & D.

Coral Colors D 

Sammansättning av 18 spårämnen

Huvudämnen: Silver, Guld, Vandium och Tungsten

Test för dosering: Kalcium 

Funktion: De 18 ämnen utav alla spårämnen i NSW medverkar i de olika näringsämnesprocesser inne i korallens skelett och mjukvävnad.

Färgning: D -ämnena hör ihop med de blå/lila kromosomproteinerna (pociliporin , diadinoxanthin och dinoxanthin)

Överdosering: Överdosering av Coral colors D kan orsaka svår tillbakagång av korallernas mjukvävnad och stress hos kräftdjur. En indikation är att korallens färg blir mörkare. Vid överdosering byt 50 % av vattnet och minska doseringsmängden med 50 %.

För mer information samt instruktioner se Red Sea Manual.

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här