Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

RedSea Koralltillskott Gröna/Gula Koraller

Red Sea Coral Colors C

Red Seas Coral Colors C tillskott för grön & gula korallers vackra pigment med järn, magnesium & andra spårämnen, biologiska processer, produktionen av det grön/gula pigmentet i korallvävnad. Ger vacker & intensiv färg åt gröna & gula koraller. Läs mer
219 kr 438 kr/kg Rek.pris 249 kr

Red Sea Coral Colors C

I SPS, LPS och mjukkoraller finns det 27 makro- och spårämnen, förutom basämnena som finns i skelettet och mjukdelarna hos alla koraller. Dessa 27 ämnen är viktiga biokatalysatorer i tusentals ämnesomsättningsprocesser i marina organismer och därför måste det finnas tillgängliga i alla revakvarium. Men i för stora koncentrationer så blir det giftiga därför är det viktigt att dosera rätt för ett framgångsrikt revakvarium.

Red Sea har tagit fram 4 tillsatser där de har delat upp de 27 olika ämnena efter de specifika korallpigmenten som de påverkar Coral Colors A, B, C och D.  

Korallerna i ett revakvarium har oftast ett större antal Zooxantheller än i havet, det är detta som påverkar korallen och ger den en brun nyans och döljer dess naturliga klara pigment.

Genom att sänka Zooxanthellernas antal genom en noggrann kontroll av algernas näringsämnen (t.ex. med Red Sea´s NO3 : PO4 -X) kommer man att få bort den brunaktiga nyansen och framkalla produktionen av pigment hos korallen.

Korallens pigment kan endast tillverkas av mjukvävnaden om de specifika ämnena som krävs för den biokemiska processen finns i rätt koncentration. De naturliga pigmenten rosa, röda, gröna, gula, blå samt lila är förknippade med specifika ämnen som finns med i grupperingen av ämnen i Coral Colors A, B, C & D. 

Coral Colors C

Sammansättningen av 11 lättmetaller 

Huvudämnen: Järn, Mangan, Kobolt, Koppar, Aluminium, Zink, Krom och Nickel

Test för dosering: Järn 

Funktion: Mikroelementen har en viktig grundläggande roll I många biokemiska näringsämnesprocesser inklusive respiration och produktion av energi, klorofyll och fotosyntetiska katalysatorer. Dessa ämnen lagras inne i korallens skelett och agerar som en reserv för att användas av mjukvävnaden.

Färgning: C- ämnena hör ihop med de gröna/gula kromosomproteinerna (GFP)

Optimal nivå: 0.15 ppm järn (kelaterade och icke-kelaterade) i ett revakvarium

Överdosering: Coral Color C är giftigt för alla ryggradslösa djur över rekommenderad nivå. Tecken på överdosering är att korallen blir mörk i färgen p.g.a. en för hög Zooxanthelltillväxt och utbrott av oönskade alger, som även kan orsaka en tillbakagång av SPS korallens mjukvävnad. Vid överdosering byt 50 % av vattnet och minska doseringsmängden med 50%. 

För mer information samt instruktioner se Red Sea Manual.

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här