Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

RedSea Koralltillskott Rosa Koraller

Red Sea Coral Colors A

Red Seas Coral Colors A tillskott för rosa korallers vackra pigment med jod & andra halogener, biologiska processer, en av dem är produktionen av det rosa pigmentet i korallvävnad. Ger vacker & intensiv färg åt rosa koraller. Minskar risken för korallblekning. Läs mer
219 kr 438 kr/kg Rek.pris 249 kr

Red Sea Coral Colors A

I SPS, LPS och mjukkoraller finns det 27 makro- och spårämnen, förutom basämnena som finns i skelettet och mjukdelarna hos alla koraller. Dessa 27 ämnen är viktiga biokatalysatorer i tusentals ämnesomsättningsprocesser i marina organismer och därför måste det finnas tillgängliga i alla revakvarium. Men i för stora koncentrationer så blir det giftiga därför är det viktigt att dosera rätt för ett framgångsrikt revakvarium.

Red Sea har tagit fram 4 tillsatser där de har delat upp de 27 olika ämnena efter de specifika korallpigmenten som de påverkar Coral Colors A, B, C och D.  

Korallerna i ett revakvarium har oftast ett större antal Zooxantheller än i havet, det är detta som påverkar korallen och ger den en brun nyans och döljer dess naturliga klara pigment.

Genom att sänka Zooxanthellernas antal genom en noggrann kontroll av algernas näringsämnen (t.ex. med Red Sea´s NO3 : PO4 -X) kommer man att få bort den brunaktiga nyansen och framkalla produktionen av pigment hos korallen.

Korallens pigment kan endast tillverkas av mjukvävnaden om de specifika ämnena som krävs för den biokemiska processen finns i rätt koncentration. De naturliga pigmenten rosa, röda, gröna, gula, blå samt lila är förknippade med specifika ämnen som finns med i grupperingen av ämnen i Coral Colors A, B, C & D.

Coral Colors A

Sammansättning Halogena ämnen

Huvudämnen: Jod, Brom och Fluor 

Test för dosering: Jod 

Funktion: Halogenerna agerar både som antioxidanter och oxidativa medel inne i mjukvävnaden och i slemskiktet runt korallerna, vilket minskar möjligheten för blekning. I aktiva revsystem utarmas dessa ämnen mycket snabbt genom sin höga oxidativa förmåga genom reaktion med organiska material. 

Färgning: Jod och Brom hör ihop med de rosa kromosomproteinen (pociloporin) 

Nivå i NSW: Jod 0.06 ppm; Brom 65 ppm; Fluor 1.3 ppm 

Överdosering: Halogener har en skadlig inverkan på mjukvävnaden hos koraller och alla mikroorganismer. Tecken på överdosering är en allvarlig tillbakagång av mjukvävnaden på stenkorallerna och bleka färger på mjukkorallerna. Vid överdosering byt 50% av vattnet och minska doseringstillsatsen med 50%.  

För mer information samt instruktioner se Red Sea Manual.

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här