4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Om oss / Visselblåsare

Visselblåsare

Medlemsvillkor

Vad innebär visselblåsa?

Att visselblåsa innebär att slå larm om allvarliga missförhållanden i en verksamhet. På ZOO.se strävar vi efter att ständigt förbättra oss. Om det förekommer missförhållanden såsom korruption, jäv eller mutor i en verksamhet är det av största vikt att de utreds samt att nödvändiga åtgärder vidtas snarast möjligt. Det är därför viktigt att du informerar oss om du skulle få kännedom om ett eventuellt missförhållande inom ZOO.se genom att visselblåsa.

Frågor & svar

Vem kan använda vår visselblåsarfunktion?

Lagen (2021:890) om skydd för personer som rapporterar om missförhållanden är applicerbar om du uppmärksammat missförhållandet genom ett arbetsrelaterat sammanhang i ditt nuvarande eller tidigare arbete. Kontakten kan ha skett som exempelvis arbetstagare, jobbsökande, praktikant, konsult eller om du på annat sätt utfört arbete på uppdrag av ZOO.se där du fått ta del av information om missförhållanden.

Vad kan jag slå larm om?

Du har rätt att slå larm om missförhållanden som det kan finnas ett allmänt intresse av att ta del av. Exempel på detta kan vara brott eller oegentligheter som du vet eller misstänker pågår inom organisationen såsom mutor, brott mot miljö- eller arbetsrättslagar eller förskingring. Det kan även vara aktuellt att slå larm om olika missförhållanden som strider mot EU-regler, exempelvis dataskyddsförordningen.

När ska visselblåsarfunktionen inte användas?

Visselblåsarfunktionen ska inte användas för mindre förseelser eller för att framföra klagomål, exempelvis personliga synpunkter på hur organisationen styrs eller frågor kopplat till din lön. Det är heller ej tillåtet att lämna ogrundade anklagelser som baseras på rykten eller hörsägen, eller att ljuga eller medvetet lämna falsk information för att skada verksamheten.

Om du har synpunkter som inte omfattas av visselblåsarlagen är du alltid välkommen att kontakta oss via våra övriga kontaktvägar.

Om du vill rapportera något

Anmäl här

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK