Tagga #Zoopunktse på Instagram för att synas här

Non-Stop Dogwear Ställbar Dragsele - Freemotion Hundsele

Non-Stop Dogwear Free Motion

Non-Stop Freemotion Dogwear Harness - Proffsens val av sele! Dragselen är utvecklad för att ge hunden maximal rörelse- och andningsfrihet. Non Stop selen är perfekt oavsett om ni ska ta hunden ut på tur, åka skidor, åka hundspann professionellt eller bara cykla. Selen är enkel att justera så att den passar på hunden. som vill använda sin hund för att dra, oberoende om det är för promenader, skidåkning, hundspann, cykel, jakt eller spårning med en bra spåsele. Läs mer
589 kr Rek.pris 849 kr
599 kr Rek.pris 849 kr
629 kr Rek.pris 849 kr
629 kr Rek.pris 849 kr
629 kr Rek.pris 849 kr
629 kr Rek.pris 849 kr
669 kr Rek.pris 849 kr
589 kr

Non-Stop Freemotion Harness - Dragselar

Free Motion-selen är för dig som vill ha allra bästa kvalitet!

- Fria luftvägar
- Riktig dragpunkt
- Kan justeras till enkelt till nästan alla hundar

För att hunden ska få ut maximalt ur dragsynvinkel är det viktigt med en sele som ger optimal rörelsefrihet så att kraften kan utnyttjas. En undersökning visar att många hundar sliter för att få tillräckligt med luft under belastning och den visar också att med en felaktig dragpunkt så utnyttjar man inte bara kraften till fullo utan belastningsskador kan också uppstå.

Alla i Non-stop dogwear tävlar på hög internationell nivå i draghund, selen är därför utvecklad för de krav och utmaningar som vi står inför. Idag använder också fler andra av världens bästa hundförare selen. Tillexempel den regerande europamästaren Andreas Fossnes och den flerfaldige världsmästaren Mikael Pettersson.

Non-Stops mål var att utveckla en sele som gör så att hundens luftvägar är fria när den drar, att den har en dragpunkt som inte hindrar hundens rörelser och att man utnyttjar hundens kraft maximalt. Selen är idealisk för dem som vill använda hunden aktivt, oavsett om det handlar om vandring, dra på skidor, dra på cykel, jaga och så vidare. Vid belastning hjälper selen till att hålla luftvägarna fria och ser till att ha en dragpunkt som inte hindrar hundens rörelser.

Storlekstabell: I de flesta fall fungerar kiloanvisningarna bra, men eftersom alla hundar har olika kroppsbyggnad så mät även hals och bröstben.

Vikt: Om hunden är kraftigt byggd i förhållande till sin storlek så kan du om den ligger i övre gränsen av kilointervallet behöva gå upp en storlek.

Halsmått: Mät runt nedre delen av halsen, måtten anger min-max halsmått.

Bröstben: Måttet anger längden från bröstbenets spets till bakre delen av armhålan.

SizeHals omkretsHundras Exempel
2 26-31 cm Jack Russell Terrier
3 28-33 cm Dvärgschnauzer
4 33-36 cm Cocker spaniel
5 36-40 cm Border collie
6 40-44 cm Pointer
7 44-48 cm Korthårig vorsteh
8 48-52 cm Stor tysk pointer
9 52-56 cm Tysk schäferhund
10 56-64 cm Newfoundlandshund, Grand danois
Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #Zoopunktse på Instagram för att synas här