Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

LifeLine Mental balans hos Hund & Katt

LifeLine iHarmoni - Katt & Hund

För bättre stresshantering & mental balans hos hundar & katter. Innehåller neuromodulerande näringsämnen som hjälper till att reglera kroppens respons på stress på ett naturligt sätt. Ger inga oönskade effekter & är inte beroendeframkallande. Kan användas vid hos veterinären eller trimmet, på resor eller nya platser, nyårsafton, åskväder. Läs mer
289 kr (4,82 kr/st) Rek.pris 309 kr

LifeLine iHarmoni - Stresshantering & Mental balans

Ett kosttillskott med en optimal kombination av naturliga neuromodulerande näringsämnen som kan hjälpa hundar och katter att bättre klara av stress och stressiga situationer. Mental balans innebär psykisk harmoni och stresshantering. En viss nivå av stress är vanligt hos hundar och katter - precis som hos oss människor. Stress är önskvärt som ett hälsosamt svar på utmaningar. Hormoner aktiverar mentala och fysiska försvarssystem. Dessa är nödvändiga för att klara av svårigheter och överleva farliga situationer. Spänningsreaktioner kan dock vara för starka eller långvariga och orsaka oönskade beteendeförändringar. Sådana reaktioner kan upplevas som obehagliga och tröttsamma och kan också vara skadliga att utsättas för ofta eller under en längre tid. 

iHarmoni har inga oönskade effekter och är inte beroendeframkallande. iHarmoni kan bidra till en balanserad stressnivå vilket gör djuret mer mottaglig för att träna och lära vid exempelvis separationsångest. I många fall kan felbeteenden orsakade av hyperaktivitet och rastlöshet minskas eller elimineras med hjälp av mental aktivering och hjärngympa. 

Man kan dra nytta av att prova dessa neuromodulerande näringsämnen i följande situationer:

1. Kortvariga stressiga situationer
Stressiga miljöer som tävlingar eller utställningar, olika utbildningssituationer och på hundkurs, ovana vid hantering hos veterinären eller trimmet, på resor eller nya platser, under åskväder. 

2. Varaktiga stressiga situationer
Nya eller varierande dagliga rutiner, brus och oljud, raketer som smäller kring nyårsafton, hantverkare, obekanta omgivningar på semester eller pensionat, vid flytt till nytt boende eller nya familjemedlemmar, generell ångest och osäkerhet även utan större förändring. 

3. Vid beteendeförändring eller beteendeproblem
Oönskade beteenden orsakade av stress kan i viss utsträckning förändras med systematisk träning kombinerat med lugnande hjälpmedel. Oftast är det i dessa fall mycket användbart att dessutom ta hjälp av en professionell hundinstruktör eller hundpsykolog. Hundträningen innebär att man riktar om hundens oönskade beteende och lär in ett alternativt handlingssätt för stressfulla situationer som är mer önskvärt för för husse och/eller matte. 

Observera att beteendeproblem som uppkommer plötsligt eller gradvis under en tid även kan vara uttryck för fysisk sjukdom, smärta eller skada. Därför är det fördelaktigt att med jämna mellanrum - och speciellt vid nyfunna felbeteenden - låta hunden genomgå en grundlig hälsokontroll eller besiktning. Exempelvis kan skelett- och ledskador samt skador på tänder eller inflammation i tandkött vara svåra att upptäcka för djurägaren, men kan orsaka stor smärta hos husdjuret som på grund av detta kan utveckla ett problembeteende. 

Kapslar 60 st

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här