4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Kattens faror i jul

Se upp för detta i jul

Julens faror för din kattunge/katt

Russin/Vindurvor

Russin och vindruvor är giftiga för katter. Håll russinen i burkar eller i skåpet så att katten inte får för sig att provsmaka dessa ljuvliga små saker.

Choklad/kakao

Gott och bra för oss men giftigt för katten. Se till att ladda godisförrådet med lämpliga godisar hemma så slipper ni att åka in till akuten.

Jäsande deg

Det är ju härligt med en jäsande saffransdeg men om kattens skulle få tag i den så fortsätter degen jäsa i magen och kan ge stor skada. Håll koll på degen och unna katten någon extra fin kattmat istället.

Levande ljus

Visst är det ljuvligt med levande ljus, men den där lurviga svansen kan lätt sätta fyr. Se till att ha stängda lyktor eller använd ledd-ljus.

Presentsnöre/garn

Fint och roligt att leka med, men fastnar lätt i tarmarna om katten får för sig att tugga i sig det. Ge en aktiveringsleksak till katten i julklapp för att vägleda till något annat roligt.

Julkulor

Julkulor sätter hela julstämningen på plats och också fantastiskt roligt att leka med – men inte bra när det hamnar i kras för tassarna, satsa på kulor i plast i botten och håll det sköra pyntet högre upp i granen.

Julmat

Julbordet flödar av frestelser, inte bara för oss även för våra älskade djur. Men julmaten består av väldigt mycket salt och lök, ingredienser som inte är lämpliga för katter och som även är giftiga för dem. Tips! Göm fodret runt i hemmet och stoppa in våtfoder eller färskfoder in i en aktivringsleksak så att katten håller sig lugn men sysselsatt medan ni avnjuter ert julbord tillsammans, mindre tigg och jobbiga magar!

Julblommor/lökar

Julblommor och lökar som är giftiga för din katt är bland annat Hyacint, Julstjärna, Amaryllis & Mistel. Se till at ha dessa på lämpligt avstånd och locka istället med ett färskt kattgräs.

Våra tips & råd

Klicka här

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK