Klösträd & Klösmöbler

Har du tröttnat på att din katt klöser på möblerna eller mattorna hemma? Då har vi den perfekta lösningen. Klösträd, klösmöbler och klöspelare får din katt att bespara möblerna från sina klor. Dessutom älskar de flesta katter att klättra.

Designa själv, bygg ett lyxigt stabilt klätterträd för dina stora katter eller köp billiga klöspelare på rea till kattungarna. Här finns snygga stabila katträd, klösträd, lyxiga kattträd, klöstunnor och möbler till katt i mycket bra kvalité och pris .

Köp klösmöbler online

Vi på ZOO.se har allt i från enkla billiga klösbrädor i wellpapp samt ett stort urval av snygga, hållbara stora klösträd och klätterträd i vårt sortiment. Här finner du klösbrädor, klöstunnor, klösmöbler som är snygga i hemmet. Du har även möjlighet att designa dina egna katträd. Designa ditt eget klösträd för alla hem som älskar katter, dina möbler kommer att tacka dig.

Varför klöser katten?

I kattens klösande ligger ett viktigt behov, som ger katten en känsla av välbehag. Att klösa är samtidigt ett sätt för katten att markera revir på klösträdet. Du bör erbjuda katten fler klätterträd eller ge katten olika platser att klösa på, och klösmöbler eller klöspelare kan med fördel placeras på platser i hemmet som katten ofta går förbi.

Klösandet är ett naturligt och normalt beteende hos alla katter. Katten klöser för att vässa klorna, men det är också bra för katten att sträcka ut ryggen ordentligt när den klöser. Det finns många fördelar med att skaffa en klösmöbel till sin katt. Många katter är duktiga klättrare och uppskattar utmaningen som ett katträd ger.

Vilka klösmöbler finns det?

Hos oss hittar du klösbrädor, klösträd och klöstunnor från Petrebels, Kattens No 1, Nobby, Flamingo, Trixie, Duvo, Rosewood, Catit, Ebi, Vitakraft, JR Farm, och Kong.  Oavsett vilken typ av katträd du söker kan du vara säker på att hitta det hos ZOO.se. För att locka katten till klösmöblerna kan du spraya på kattmynta.

Vilket katträd ska jag välja?

Om du behöver rådgivning kring vilket klösträd som passar din katt bäst är du välkommen in i någon av våra butiker, eller kontakta vår kundservice: kundservice@zoo.se eller via telefon 08-27 08 40.

Kattens No 1 halvrunda klösbrädor ger katten ett naturligt klogrepp. En klösmatta på rätt plats kan skona finmattan från kattens klor. 

Vilken storlek på klösträd?

Klösmöbler finns i många olika storlekar. Välj en klösmöbel som passar storleken på din katt. Om du har en stor och tung katt är det bättre att köpa ett mer stabilt klösträd. Det finns klösmöbler med grottor, kojor och utkiksplatser. Kattens No1 erbjuder lösa delar, perfekt för dig som vill sätta ihop ett klösträd utifrån just era behov.

Klösträd för mindre hem

För dig som bor lite mindre kan ett klösträd bygger på höjden istället för bredden vara ett bra alternativ. Ett mindre klösträd får ofta plats i något av hemmets hörn. Vi har även katträd från Trixie som monteras direkt på väggen likt en hängbro för katten, perfekt vid brist på utrymme. Tänk efter hur stor yta du kan avvara till klösmöbeln och läs sedan på om storleken på alla klösträd.

Klösträd för stora katter

Det är viktigt att du väljer ett klösträd som är tillräckligt stabilt om du har en stor katt. PetRebels erbjuder lyxiga klösträd av bra kvalitét som även passar stora katter. Dessutom finns det enkla, billiga klösbrädor i wellpapp som du kan placera ut på golvet.

Stilrena klösträd

För dig som vill ha ett stilrent klösträd som passar med resten av inredningen finns flera snygga alternativ från både PetRebels och Kattens No1. Förutom klösträd i plysch finns mer minimalistiska klösträd med andra tyger. Det finns även klöstunnor med snygg design som passar in i alla hem.

Höga klösmöbler

Välj en pelare som är tillräckligt hög för att katten ska kunna sträcka ut sig ordentligt, eller fäst klösbrädan lite högre upp på väggen. Bygg det lyxiga stabila klösträdet billigt från grunden själv. En hög klösmöbel blir en rolig plats för katten att utforska och klättra på.

Bygga eget klösträd

Bygg lite på klösträdet varje månad eller vad som passar plånboken. Det högsta klösträdet är av katten ofta det mest uppskattade klösmöbeln. Bygg gärna en koja eller utsiktplats högt upp i trädet, det kommer uppskattas av katten som kan ligga i lugn och ro för att spana ut över omgivningen.

Billiga klösträd och klösmöbler

Vi har allt från enkla klösbrädor till mer rejäla, prisvärda alternativ från Nobby, Karlie och Trixie.

Att köpa en rejäl klösmöbel är billigare än att behöva köpa t.ex. en ny soffa. Med Kattens No 1 har du möjlighet att själv designa din klösmöbel.

Många katter älskar att ligga och utforska från högre belägna platser. På så vis förenar man enkelt nytta och nöje genom att investera i en hög klösmöbel, gärna en som går från golv till tak.

Klöstunnor och klösbrädor

Med en klöstunna kombinerar man massor av härlig klösyta för klorna med mysiga sovplatser. En populär och prisvärd klösbräda i wellpapp från Vitakraft är ett bra budgetalternativ och är dessutom perfekt att ha med sig på resan. 

Locka katten till klösmöbeln

För att få din katt till klösplatserna kan det vara bra att spraya eller gnida in dem med kattmynta. För de platser du inte vill att katten ska klösa finns antiklös-strips Sticky Paws och sprayer från Vapet och Flamingo. Välj den möbel som passar dig och din katt bäst från vårt stora sortiment.

Visar 251 produkter på 8 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida