Kattsand & Kattströ

Kattsand, pellets eller kattströ i kattens låda? Hos oss hittar du alla sorters kattsand och kattströ: kristallsand, klumpbildande eller dammfritt papperspellets, träpellets eller ekologiskt kattströ. Dessutom har vi ett stort sortiment av både parfymerad och doftfri kattsand.

Vilken kattsand är bäst?

Hos oss på ZOO.se hittar du ett brett sortiment av kattsand. Klumpbildande, träpellets och kristaller. En fråga många kattägare ställer sig är: vilken typ av kattsand ska jag köpa? Det finns många sorters kattsand med olika egenskaper. Det finns klumpbildande kattsand med grövre eller finare korn, kristaller, ekologisk och i pelletsform.

Vissa katter gillar känslan av att gå på finkornig sand, andra kristaller eller pellets. Oavsett vilken typ av kattsand ni väljer så är kristaller, pellets, sand eller strö är en nödvändighet i kattens hem! Vi hjälper dig gärna att hitta ett alternativ din katt gillar.

Vill ni ha ett annat tips från oss? Investera i en kattspade från Litter Lifter så blir rengöringen av kattlådan busenkel. Med Litter Lifter kattspade behöver du inte skaka för att få kattsanden att silas, lyft bara upp de klumpar som ligger i lådan så silas den automatiskt.

Olika typer av kattsand

Det finns flera olika typer av sand med olika egenskaper såsom bland annat klumpbildande kattsand med hög uppsugningsförmåga eller att sanden består av helt naturliga ämnen. Oparfymerad eller parfymerad om katten vill.

Bästsäljarna Monster och Ever Clean finns i flera olika dofter och med olika egenskaper. Vi tycker det är viktigt att din katt får en så bra kattsand som möjligt och erbjuder därför dig endast produkter från de mest välkända tillverkarna.

Ekologisk kattsand

Ett populärt val för den som vill ha ekologisk kattsand är Soft Cat som är tillverkad av gräs. En mjuk, ekologisk och biologiskt nedbrytbar kattsand med neutral doft, perfekt klumpbildning och 500% uppsugningsförmåga. Kattsanden är mycket dryg och lätt i vikt, perfekt för dig som inte vill behöva handskas med tung kattsand dagligen. Det blir smidigt, enkelt och bekvämt även för dig som kattägare. Ett medvetet val med mindre inverkan på miljö och natur.

Svensktillverkad kattsand

Ett annat populärt miljömedvetet val är Peewee. Ett svensktillverkat, miljövänligt kattströ. Träpellets är enkelt & luktfritt strö & används tillsammans med PeeWee's egna kattlåda. PeeWee kattströ är dammfri, du slipper kattsand som fastnar på tassarna utanför kattlådan.

Kattsand för den känsliga katten

Har du en kräsen katt som ogillar att kliva på grövre sandkorn? Då är Ever Clean Total Cover ett utmärkt val. Produkten har mindre sandkorn än vanlig sand vilket gör att den räcker 20% längre. Som med alla produkter har kattsanden extremt bra klumpbildande förmåga. Tack vare innehållet av kol kapslas dålig lukt in för en fräsch kattlåda.

För att minska risken att katten får med sig strö utanför kattlådan kan det vara en bra idé att investera i en kattlåde-matta. Mattan samlar effektivt upp sanden så det bara är att tömma tillbaka den i kattlådan.

Kattsand för den långhåriga katten

Om du har en långhårig katt som lätt får med sig sandkorna utanför kattlådan är Litterfree Paws ett utmärkt alternativ. Kornen i kattsand är grövre och har därför svårare att fastna i pälsen under tassarna. Sanden bildar fasta klumpar som är enkla att plocka ur kattlådan.

Ett annat alternativ kattsand är Monster Long Hair & Kitten. Sanden är speciellt utformad för att passa långhåriga raser som Ragdoll, Maine Coon och Norsk Skogkatt. Kattägare med långhåriga kattraser väljer ofta grövre alternativ såsom träpellets eftersom pelletsen inte följer med katten utanför kattlådan.

Kattsand utan parfym

Alla kattägare gillar inte att ha en toalett som doftar parfym. Som tur är finns ett utmärkt sortiment av högkvalitativ kattsand utan doft. Kattsand utan doft kan också vara ett alternativ till känsliga eller allergiska katter. Doftfri kattsand finns i flera olika varianter. Vanlig klumpbildande kattsand, pellets, Soft Cat ekologisk kattsand och kristallsand. Med kristaller slipper ni damm och kattens urin absorberas & kapslas in i kristallkulorna.

Vilken kattsand ska jag ha till kattungarna?

Alla som haft eller har en kattunge vet nog att den lilla är nyfiken på nya saker. Det är inte ovanligt att kattungen vill smaka på sanden. Därför är det väldigt viktigt att välja en kattsand som inte klumpar. Istället kan du välja papperspellets, träpellets eller vanlig icke-klumpande kattsand.

Kristallsand

Om man vill frångå den vanliga kattsanden finns kristallsand. Silikatströ med fantastiskt uppsugningsförmåga. Denna uppsugningsförmåga gör kristallsanden mycket dryg vilket gör att den räcker mycket längre. Kristallerna absorberar urinen på bara några sekunder och neutraliserar lukten, så att du slipper oönskad lukt i rummet. Den snabba absorptionen har dessutom en antibakteriell effekt och gör kattlådan extra hygienisk. Eftersom att kattströet består av silikonkristaller är det näst intill dammfritt, vilket gör det till ett lämpligt strö för allergiker.

Kattströ av trä & papper

Kattströ av trä och papper är miljövänliga och komposterbara alternativ till traditionell kattsand. En annan fördel är att pappersströ är betydligt lättare att bära hem tack vare sin låga vikt. Kattströ är en ren naturprodukt som tillverkats av sågspån från gran och tall utan tillsatser eller bindemedel. Ströet luktar inte, är drygt och ekonomiskt. Ett annat populärt val är Cat's Best Original som är 100% biologiskt nedbrytbart. Ströet kan komposteras, spolas ned i toaletten eller läggas i bioavfallet. 

Papperspellets från Toa-Lätt

Papperspellets från Toa-Lätt är dammfritt, neutraliserar lukt och inkapslar fukt. En biologiskt nedbrytbar produkt av biprodukter från papperstillverkning och fiber direkt från skogen. Eftersom ToaLätt kan komposteras är det ett utmärkt val för miljön. Ströet är inte klumpbildande, därför är det också lämpligt för kattungar och som bottenströ för smådjur. Mjuka, rundade pellets skonar din katts känsliga tassar.

Vart kastar jag kattsanden?

Beroende på var i landet du bor är riktlinjerna för vart kattsanden ska kastas olika. Kasta aldrig kattsand i toaletten eftersom du snabbt kommer få stopp i avloppet. Ofta vill kommunerna att sanden körs till återvinningen och sorteras som deponi. Detta beror på att sanden är tillverkad av lera som inte förbränns utan blir till rester i förbränningsanläggningen. Om du valt miljövänlig kattsand som pellets av trä, papper eller liknande går det bra att sortera det som brännbart. När du tömmer kattlådan kan du slänga klumparna i en hundbajspåse. Vi rekommenderar även LitterLocker som är en speciell soptunna som kapslar in dålig lukt.

Hur ofta ska jag byta kattsanden?

Det viktigaste för katten är att lådan alltid är fräsch och luktfri. Vilken typ av kattsand du valt påverkar hur ofta du behöver byta ut sanden i lådan. En bra tumregel är att klumpbildande kattsand byts ut en gång per månad. Annan typ av kattsand bör bytas ca en gång per vecka.  

Vilka kattlådor finns det?

Förutom en uppsjö av kattsand finns det många typer av kattlådor. En tumregel är att det ska finnas fler kattlådor i hushållet än vad det finns katter. Katten vill inte gå på en smutsig låda utan kan i värsta fall söka efter andra möjliga platser att använda som toalett i hushållet. Det finns kattlådor med öppet tak, så kallad hop-in kattlåda, med lucka, utan lucka. Extra stora lådor för stora kattraser och enklare varianter utan väggar.

Hemleverans av kattsand

Som vi vet är den ett måste för att katten ska kunna gå på toaletten på ett behagligt luktfritt och trivsamt sätt, men ibland är det inte särskilt roligt eller bekvämt att bära hem tung kattsand. Hos oss kan du enkelt beställa och få snabb leverans hem till dörren, bekvämare än så blir det inte! Hos oss har du fri frakt vid beställning över 500kr.

Visar 39 produkter på 2 sidor
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida