Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Vitamix Flytande C-Vitaminer

Vitamix C-Vitamin Jordgubbsmak Marsvin

Så god att den kan droppas rätt i munnen! Täcker marsvinets särskilda behov av C-vitaminer. C-vitaminer kan ges till alla djur vid bland annat stressituationer, miljöombyte, ändrade foderrutiner. Läs mer
79 kr 987,50 kr/kg Rek.pris 90 kr
79 kr

Vitamix C-Vitamin Marsvin

C-Vitamin med jordgubbssmak som täcker marsvinets särskilda behov av C-vitaminer. Smaken av jordgubb är tilltalande och det är därför enkelt att lära djuret att dricka det från en sked.

Vid doseringen av C-vitaminer till marsvin är det viktigt att uppmärksamma att de rekommenderade 12 dropparna är den dagliga dosen. Ger man vitaminerna i vattnet måste man begränsa vattenmängden till den faktiska konsumtionen så att djuret dricker upp allt vatten och får i sig alla 12 droppar. Detta gäller även för växande marsvin. Har man till exempel ett marsvin och en kanin tillsammans ger man lämpligen marsvinet C-vitaminer i munnen och blandar kaninvitaminerna i dricksvattnet. C-vitamin är vattenlösligt och vid överdosering avgår resterna med urinen.

Vid störningar, såsom miljöombyte, byte av partner med mera, kan man tredubbla dosen under ett par dagar.

Dosering: 12 droppar per dag till vuxet djur. Unga djur och dräktiga honor 20 droppar per dag. Är marsvinet tillsammans med en kanin så ges C-vitaminerna direkt i munnen och kaninens vitaminer i dricksvattnet.

Nytt vatten varje dag.

C-vitaminer kan ges till alla djur vid bland annat stressituationer, miljöombyte, ändrade foderrutiner.

Smak: Jordgubbsmak

Mängd: 50 ml

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här