Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

JBL Bottenmaterial Micro & Macro Näringar

JBL ProScape Plant Soil Brown Substrate for Aquascaping

Bottensubstrat med kompletta näringsämnen & mineraltillförsel för vattenväxter. Speciellt substrat för akvarieväxter som ger en vital planttillväxt med optimal syreförsörjning & cirkulation för rötterna. Svagt sur pH-värde & reducerar vattenhårdheten. Läs mer
239 kr 79,67 kr/kg Rek.pris 249 kr
Bäst deal
499 kr 62,38 kr/kg Rek.pris 525 kr
239 kr
JBL
Bottenmaterial Micro & Macro Näringar
JBL ProScape PlantSoil Brown

Ett miljövänligt och dekorativt bottenunderlag till sötvattenakvarier och är ett perfekt val för en lyckad växtvård i ditt akvarium. Den porösa stenstrukturen passar utmärkt till aquascaping, dvs. skapandet av fina akvariemiljöer, tack vare att den utgör en stabil grund för stenkonstruktioner och rötter.

Tack vare den medelstora storleken på gruset ger den stabilitet till akvarieväxternas rötter som enkelt får fäste och kan rota sig så att växten inte flyter upp till ytan. Dessutom möjliggör den porösa strukturen att syre, mineraler och näring kan nå ända ner till botten, vilket bidrar till att växternas rötter blir starkare och växer bra. 

Ger tropiska vattenvärden som är något surare pH-värde och lågt KH värde (karbonatvärde) så att vattnet blir mjukare.

Användning

Skölj substratet noggrant i varmt vatten innan du häller det i akvariet. På så sätt försvinner eventuella dammpartiklar som kan ha uppstått under transporten. Om man inte gör det är det ingen katastrof, partiklarna sjunker då till botten efter en stund. För att undvika samlingar av mineraler i vattnet byt ut 50 % av vattnet var annan till var tredje dag. Gör så de första två veckorna efter det att du lagt i bottensubstratet.

 

Rätt mängd bottensubstrat för akvarium:

Längd (cm) x bredd (cm) x höjd (cm) / 1000 = liter JBL ProScape PlantSoil.

 

Finns i storlekarna 3 eller 9 liter.

Färg: brun

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här