Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

JBL Bottenmaterial Micro & Macro Näringar

JBL ProScape Plant Soil Beige Substrate for Aquascaping

Bottensubstrat med kompletta näringsämnen & mineraltillförsel för vattenväxter i akvarier. Speciellt substrat för akvarieväxter som ger planttillväxt med syreförsörjning & cirkulation. JBL Proscape PlantSoil har ett (svagt) surt pH-värde & reducerar vattenhårdheten. Läs mer
219 kr 73 kr/kg Rek.pris 229 kr
JBL
Bottenmaterial Micro & Macro Näringar
JBL ProScape PlantSoil Beige

Ett dekorativt och billigt akvariegrus som passar utmärkt till aquascaping, dvs. skapandet av fina akvariemiljöer. ProScape PlantSoil ger direkt näring till växter och ökar även syreupptaget och cirkulationen i akvariet. 

Tack vare den medelstora storleken på gruset ger den stabilitet till akvarieväxternas rötter som enkelt får fäste och kan rota sig så att växten inte flyter upp till ytan. Dessutom möjliggör den porösa strukturen att syre, mineraler och näring kan nå ända ner till botten, vilket bidrar till att växternas rötter blir starkare och växer bra.

Ger tropiska vattenvärden som är något surare pH värde och lågt KH värde (karbonatvärde) så att vattnet blir mjukare. 

Användning

Skölj substratet noggrant i varmt vatten innan du häller det i akvariet. På så sätt försvinner eventuella dammpartiklar som kan ha uppstått under transporten. Om man inte gör det är det ingen katastrof, partiklarna sjunker till botten efter en stund. För att undvika samlingar av mineraler i vattnet byt ut 50 % av vattnet var annan till var tredje dag. Gör så de första 2 veckorna efter det att du lagt i bottensubstratet.

Rätt mängd bottensubstrat till akvarium:

Längd (cm) x bredd (cm) x höjd (cm) / 1000 = liter JBL ProScape PlantSoil.

 

Färg: beige

Mängd: Finns i storlekarna 3 eller 9 liter

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här