Hundleksaker & Spel

Aktivitetsspel och leksaker för hundar. Aktivitetsleksaker, hundspel, bollar och hundaktivering med hög kvalitet för hundar och hundvalpar finns i butiken, online på nätet och i veterinärkliniken. 

Här finns Zoo.se´s urval av marknadens bästa hundleksaker och aktiveringsspel utvecklade för olika livsstadier och aktivitetsnivåer. Här kan alla hundraser, stora som små, hitta sin personliga favorit. Zoo.se i Bromma Blocks har öppet alla dagar på året, levererar foder och tillbehör för hund direkt hem till din dörr. Du som bor i Stockholmsområdet kan få leverans redan samma vardagskväll och i övriga landet sker leveransen på 1-3 arbetsdagar. Att hitta rätt sorts hundleksak är inte alltid lätt, för rådgivning kom in i butiken och fråga vår kunniga personal, maila info@zoo.se eller ring 08-280740.

Promenader i all ära, men alla hundar och valpar behöver också få stimuleras mentalt. En hund vill få sin dagliga dos av både fysisk aktivitet och hjärngympa. Understimulerade hundar ger ofta sig själva uppdrag för att få utlopp för sin energi, som oftast inte uppskattas av oss hussar och mattar. Exempelvis tugga på skor, bli utåtagerande eller vara allmänt överaktiv.

Mental aktivering för hund kan vara att spåra i skogen, lära hunden och valpen nya tricks, lydnadsträning eller gömma godis, mat och leksaker i aktiveringsspel. Aktivitetsleksaker är designade för att hunden ska kunna använda både hjärnan och kroppen tillsammans, där varje lyckat försök blir en direktbelöning i form av godsaker eller mat. Många hundspel är dessutom utformade för att användas tillsammans med husse eller matte, vilket stärker relationen och kontakten med din hund och valp.

Nina Ottosson, The Company of Animals, Karlie och Northmate erbjuder aktiveringsspel i plast eller trä med svårighetsnivåer mellan Forrest Gump och Albert Einstein. Tåligare aktiveringsleksaker från Kong och Starmark finns att smaksätta med kex, leverpaté eller hundtugg. Refill köps separat. Rogz, Jolly Pets, Boomer Ball, GiGwi och JW Pets erbjuder leksaker och aktivitet som tål hårdhänt behandling. Till den försiktiga hunden finns kampleksaker från Schulze, Trixie, Spot, Hunter, HPP, Dog Life och Doggles.

Bollar finns i många olika storlekar, material, aktivitetsnivå och med eller utan kastrep. Till apportlekar i vattnet passar flytande material som gummi och skumgummi från Julius K9, Hyper Pet, Petstages och Bionic. Kastvänliga hundleksaker, frisbees och apporteringstillbehör från Dogman, Sportdog och Clix. Bollkastare och bollkanon finner du från Rosewood och Petsafe.

Mjuka plyschleksaker med pip från Party Pets och KW är roliga och ofta uppskattade inslag i hundens leksakslåda. Väljer du hundleksaker utan fyllning slipper du ludd i hela hemmet. Är lurvig kaninpäls mer lockande finns Jokke och Pritax. Känns pipande leksaker inte särskilt rogivande finns ultraljudspip från All Four Paws och leksaker med avstängningsknapp. Följsamma hundleksaker av vinyl eller latex med pip från bland annat Nobby.

Tänk på att försöka välja leksaker som passar just din hund och inte för hårda leksaker som blir tråkiga. Köp tuggvänliga hundleksaker som inte skadar hundens tänder men ändå är lagom hårda och tuggvänliga för just din hunds ålder och ras.

Det är bra att känna till att ingen hundleksak på marknaden är gjord för att hålla för alltid, då skulle hundens tänder ta skada istället. Men några sorter håller bättre än andra och vi hjälper dig gärna att välja om du behöver råd. Tänk också på att vissa hundleksaker och aktiveringsleksaker inte bör lämnas med hunden utan tillsyn.

Visar 594 produkter på 19 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida