Hundskor & Skyddsskor

Gummiskor, tasskydd till hund, skyddande skor för jakt-, draghundar, skyddsstrumpor och benvärmare för frusna hundvalpar finns i butiken, online på nätet och i veterinärkliniken.

Vi har valt ut vad vi anser är marknadens bästa hundskor som skyddar hundens tassar och trampdynor vid skada, jakt, olika aktiviteter, behov och temperaturer till stora och små hundraser. Zoo.se i Bromma Blocks har öppet alla dagar på året, levererar hundtillbehör direkt hem till din dörr. Du som bor i Stockholmsområdet kan få leverans redan samma vardagskväll och i övriga landet sker leveransen på 1-3 arbetsdagar. För rådgivning kom in i butiken och fråga vår kunniga personal, maila info@zoo.se eller ring 08-280740.

Hundkläder är så mycket mer än bara söta utstyrslar. Ett klädesplagg kan till exempel göra stor skillnad för hunden under uppvärmning och nervarvning vid ett fysiskt träningspass. I regn och kyligare väder blir hunden nerkyld snabbt efter en springtur eller jaktrunda. Att slänga på ett värmetäcke direkt när hunden stannar upp hjälper musklerna att svalna i lagom takt så att hunden slipper bli stel och öm. Kalla muskler och leder löper också större risk för sträckningar och skador vid exempelvis vinterlek.

Hundskor är det lätt att avfärda som onödigt hundtillbehör, men för vissa hundar kan det vara avgörande för hundens livskvalitet. Det är inte alla raser som får praktisk vinterpäls på tassarna, några hundraser är helt nakna om sina tassar. Små raser blir ofta genomkylda snabbare än stora raser av den enkla anledning att deras ben och tassar är väldigt så små och smala, vilket gör det svårt att hålla kvar värmen. Kalla och blöta tassar ger en frysande hund. För hunden som lätt fryser om tassarna finns hundskorna från Hurtta Collection som skyddar hundens trampdynor. Vinterskor för den aktiva hundar som vill följa med på långpromenader utan att behöva bry sig om kyla, snö, skare och is mot trampdynan. Sabro skyddssko går upp över hasen, är vattenavvisande och passar både som överdrag till bandage och för att skydda mot vinterkyla eller vägsalt.

Att använda skor på hunden kan också vara förebyggande för skador. Hundar med väldigt känsliga trampdynor som blir torra på vintern och spricker illa kan bli en dyr historia hos veterinären. Skare och is är ibland väldigt vasst för hundtassen. Vägsalt är inte alls trevligt för hundens trampdyna. Kanske vandrar du tillsammans med din hund i områden där det kan förekomma vassa stenar eller annat som hunden riskerar kan skada sig på. Non Stop Solid Socks vändbara hundskor till draghunden vars hundtassar och trampdynor ska hålla mil efter mil. Draghundsproffsen och jägarna gillar denna skydssko som sitter väldigt bra på hunden samt förebygger ömma och smärta.

Det är viktigt att hålla borta fukt och smuts vid skada och omplåstring. Hundsockor träs över hundens bandagerade tass. Kennel Dog boots Cordura Active hundsocka med elastiskt kardborrelås, skyddande hundsocka i kraftigt 1000 Denier Coduratyg. Hundsockorna skyddar såriga & känsliga tassar från snösmältningskemikalier, stenig mark och slitande ytor. Vattentåliga hundskor i neopren från Nobby passar bra som tasskydd till hundens skador och förband. Hundtossor med bra passform och antiglid som skyddar mot obekväma underlag, kyla och vägsalt. Pawz återanvändbara vattentäta hundskor är perfekta att trä över hundens plåster eller skador för att skydda mot fukt, is, salt eller kyla. Tillverkade i 100% naturgummi och slängs när hundskon är utsliten.

Visar 16 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida