Kraftfoder

Kraftfoder och äggfoder för fåglar. Kraftfodret passar utmärkt till ungfåglar, under fågelns ruggning och häckning kan det vara bra att ge fågeln ett kraftfoder med ägg. Ett äggfoder av hög kvalité är att föredra som tillskottsfoder till fåglar undulater, parakiter och papegojor under häckning. Dels för att få igång och stimulera häckning hos fåglarna men även som tillskott till fågelpellets och eller fröblandningarna.

Uppmatningsfoder eller äggkraftfoder rekommenderas att fuktas med groddade frön, några droppar vatten eller ännu bättre riven frukt och grönsaker. Det är viktigt att det serveras nytt och fräscht varje dag.

Under häckningstiden ska äggfoder ges med fri tillgång. Utanför häckningstiden kan man med fördel ge äggfoder ca 3 gånger i veckan. Ge också fågeln färsk frukt och färska grönsaker dagligen. Det är viktigt att inte glömma att byta vatten ofta när man serverar äggfoder.

Orlux Eggfood Small Parakeet är ett lite torrare äggfoder med grov struktur som ger bättre upptagningsförmåga, anpassat för undulater och parakiter. Passar även till dvärgpapegojor. Den fuktigare patén Orlux Gold Patee Small Parakeet är också anpassad för undulater och parakiter, men har ett högre näringsvärde med tillsats av 100% naturlig honung, lysin och metionin vilket främjar tillväxten och fjäderstrukturen.

Orlux Gold Patee Large Parakeet & Parrot är ett äggfoder särskilt lämpligt för alla stora parakiter, papegojor och kakaduor. Den har en mycket grov struktur som ger en väldigt bra upptagningsförmåga. Patén är berikad med torkade insekter, torkade räkor, nypon, rönnbär och russin.

Orlux Frutti Patee är ett läckert äggfoder med honung och frukt som passar den höga energiförbrukningen hos dina kanariefåglar, tropiska fåglar eller små parakiter. 

Orlux Gold Patee Canary är anpassad till kanariefåglar och tropiska arter. Den har ett högt näringsvärde med tillsats av 100% naturlig honung, lysin och metionin som främjar fågelns tillväxt och fjäderstruktur. Finns även som Gold Patee Red Canary som förstärker den röda färgen hos kanariefågeln.

 Orlux Uni Patee för små frukt- och insektsätande fåglar och Orlux Beo Patee för större frukt- och insektsätande fåglar har högt näringsvärde och låg järnhalt.

Cliffi Uppmatning Super är storsäljaren i ekonomisk säck. Det är ett kraftfoder med ägg anpassat för småfåglar och papegojor men som med fördel också kan användas även till smådjur.
Detta kraftfoder är speciellt lämpligt vid avel och uppfödning.

Visar 7 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida