UV-Lampor

UV-Lampor för Fåglar. Det enklaste du kan göra för att förbättra din fågels hälsa är att ge rätt UV-ljus. UV-ljuset filtreras bort genom fönstren, men är livsnödvändigt och gör fågeln glad.

Häng en UV-lampa, som Arcadias Compact Flourescent bird lamp, över buren eller där fågeln vistas mest och låt den vara tänd alla dagar på året under hela fågelns vakna tid. Byt ut lampan 1-2 gånger per år eftersom UV-ljusmängden avtar med tiden.

UV-ljuset gör att fågeln kan bilda D-vitamin i kroppen, vilket är nödvändigt för att fågeln ska kunna ta upp kalk och hålla skelettet starkt. Det är även nödvändigt för muskel- och nervfunktioner och energiproduktion. D-vitaminbrist kan orsaka kalkbrist även om kosten är kalkrik.

Om fågeln plockar sig på fjädrar eller uppvisar andra tecken på att den mår dåligt psykiskt så kan en UV-lampa hjälpa mycket. Givetvis ska man även aktivera fågeln också för att få den att må bättre.

Om din fågel lider av värpnöd så kan det bero på kalkbrist, och då är en UV-lampa viktig.

Erbjud gärna fåglarna att även sitta under värmelampa i en del av buren. Detta förebygger sjukdom, och du ser att fågeln mår dåligt om den kurar under lampan hela tiden.

Visar 6 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida