Burar & Transporter

Fågelburar, fågeltransporter och voljär för fåglar. En rymlig och bra fågelbur är en viktig investering för dina fåglars välmående.

Zoo.se har burar, fågelvoljärer, hönsburar och transportburar i olika storlekar. Fågelburen är fågels hem, där fågeln måste kunna känna sig trygg för att må bra. Fågelburen bör anpassas till din fågels behov. Hos Zoo.se hittar du ett urval av burar för finkar, parakiter, kanariefåglar, små papegojor och även hönsburar. Den perfekta buren för just din fågel finns helt säkert i sortimentet annars är ni välkomna att höra av er med önskemål! 

En bättre fågelbur har utdragbar botten så man enkelt kommer åt att städa buren.

Ska du ut och resa med din fågel så är det bäst att ha en transportbur eller transportväska, även om den vanliga buren också ska fraktas med eftersom fågeln annars far runt medan ni åker. En transportbur är dessutom väldigt bra att ha när man städar buren.

Fåglar har ett stort variations- och flygbehov, och därför kan buren aldrig bli för stor. För att ge din fågel ett gott liv så rekommenderar vi en rymlig bur eller voljär. Välj också en större bur om du ska ha flera fåglar tillsammans.

Enligt jordbruksverkets regler får burstorleken för exempelvis kanariefågel och undulat inte understiga 0,31m2 vilket motsvarar en bur i storleken 45x70x60 cm. För exempelvis nymfkakadua och kakariki får burstorleken inte understiga 0,84 m2 vilket motsvarar en bur i storleken 120x70x80 cm.

Gallren ska vara täta för att fågeln inte ska kunna rymma. Tänk på att alltid skydda undulaten mot drag, kyla, direkt solsken och eventuella rovdjur.

På botten av buren använder man finkornig sand, sandpapper eller naturströ beroende på vad man föredrar. Fåglar behöver snäckskal för matsmältningen, och detta strör man ut i sanden, eller erbjuder i en separat skål. Det finns också sand med snäckskal i.

Botten ska rengöras minst 1-2 gånger i veckan beroende på antalet fåglar i buren. Använd ett effektivt rengöringsmedel för att få bort fläckar på burbotten. Använd gärna ett desinficeringsmedel emellanåt för att eliminera bakterier och svamp.

Visar 32 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida