Oro, Rädsla, Beteendeförändringar

Vid oroligt beteende och rädsla hos hundar och katter finns många olika hjälpmedel som används vid tecken på oro, hyperaktivitet eller nervositet. Förebyggande åtgärder inför att hunden eller katten kommer ställas inför en hög stressbelastning såsom flytt, ny familjemedlem, veterinärbesök, bilresa och nyår.

Zoo.se i Bromma Blocks har öppet alla dagar på året, levererar foder och tillbehör för hund och katt direkt hem till din dörr. Du som bor i Stockholmsområdet kan få leverans redan samma vardagskväll och i övriga landet sker leveransen på 1-3 arbetsdagar. För rådgivning kom in i butiken och fråga vår kunniga personal, maila info@zoo.se eller ring 08-280740.

Kosttillskott, preparat och sprayer som minskar stress hos oroliga och nervösa hundar och katter. Förebygg och motverka rädsla och obehag för åska, nyårsraketer, skällande hundar, ljudkänslighet, separationsångest eller åksjuka i bilen och på resan. Stödjer även hunden och katten som är rädd för transportburen, veterinärkliniken och koppeldragning i samband med oro och stressiga miljöer.

Vétoquinol Zylkéne Kaplsar naturligt lugnande kosttillskott som hjälper hund och katt att hantera förändringar med naturligt alfa-casozepine som ger en avslappnande känsla utan dåsighet.

Trikem WorkingDog MaxRelax Antistress ger mycket god effekt för hundens förmåga att koppla av utan att ha en negativ påverkan på allmäntillståndet. Tillför ämnen som behövs för att balansera och neutralisera hormoner som frigörs vid rädsla, stress och upphetsning.

Thundershirt åtsittande hundtröja för för stressade, nervösa, åksjuka eller skotträdda hundar. Ger ett konstant mjukt och lugnande tryck på väl utvalda områden på hundens kropp, vilket har en nedvarvande effekt på flesta hundar som är oroliga, rädda eller överstimulerade.

Royal Canin Veterinary Diets Dog Calm veterinärmat för hund och Royal Canin Veterinary Diets Cat Calm för katt att äta under stressiga förhållanden, flytt och omställningar. Hjälper till att hålla en jämn stressnivå. Rådgör alltid med din veterinär innan utfodring.

Pet Remedy Natural De-Stress örtspray. Unik blandning av eteriska oljor, örter och extrakt som hjälper till att lugna nerverna hos oroliga eller stressade husdjur vid exempelvis separationsångest, fyrverkerier och åksjuka. Passar till hundar, katter, fåglar, smådjur och hästar.

M&C Serene-Um rogivande preparat som rekommenderas av veterinärer. Är djuret oroligt hjälper dessa tabletter eller droppar till att få naturlig inre lugn och ro. Används vid oro, stressade situationer, bilåkning, oväder, nyår och hyperaktivitet. Kan också provas till aggressivt beteende. Serene-Um Drops är flytande, lätt att dosera och applicera samt smakar gott.

LifeLine iHarmoni för din hund och katt som visar hög stressnivå. Om inte din hund/katt vill ta kapseln kan du dela på den och hälla innehållet över hundens eller kattens mat. Kan ges i kortare eller längre perioder, allt efter behov.

Hill's Prescription Diet Dog Canine i/d för att lugna och mildra magtarmproblem och diarré orsakade av stress hos hundar. Hill's Prescription Diet Cat Feline c/d minskar återfall av urinstenar, struvit och calciumoxalatstenar som kan uppstå när katten är stressad.

Adaptil DAP Calmin Pheromone Dog feromonprodukter för hundar och valpar är speciellt framtagna för att minska stress, oro och oönskade beteenden hos hunden och valpen. Bidra till en harmonisk och trygg tillvaro för dig och din hund både i hemmet, under stressiga förhållanden, vid flytt, sjukdom, veterinärbesök och på resan. Produkterna inom Adaptil är enkla att använda, har dokumenterad lugnande effekt och innehåller en syntetisk kopia av hundens naturliga rogivande feromoner. Dessutom förebygger och motverkar hundferomonerna oönskade beteenden hos din hund och hundvalp orsakade av oro och stress. Feliway Classic Appeasing Pheromone Cat är motsvarande produkt för katter och innehåller en syntetisk kopia av kattens naturliga rogivande feromoner.

Visar 44 produkter på 2 sidor
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida

Oro, Rädsla, Beteendeförändringar

Katter och hundar kan precis som människor utveckla stress. En katt eller hund som visar tecken på stress bör få foder anpassat för detta. Hos Zoo.se har vi bland annat Zylkene-tabletter, som är lämpliga till katter och hundar som visar tecken på oro och otrygghet. Användningsperiod och förväntad effekt beror på hundens och kattens problem och därför bör Zylkène användas i samråd med veterinär. Samtidig beteendereglerande träning är ofta en fördel. Du hittar mer information om produkten ovanför, där du också kan se urvalet av andra lugnande och stressrelaterade produkter.