Första Hjälpen

Hemapotek, första hjälpen och omplåstring. Stort utbud och brett sortiment av husapoteksprodukter med hög kvalitet för hundar och hundvalpar i butiken, online på nätet och hos veterinärkliniken.

Vi har valt ut vad vi anser är marknadens bästa vårdprodukter utvecklade för hundens småsår och lättare sjukdomsbesvär.

Precis som matte och husse kan hunden bli sjuk eller råka ut för en olyckshändelse. Vänj hunden redan som liten valp vid att bli hanterad och samarbetsvillig för vård. Det är viktigt att känna till vad du själv kan göra för din hund. Lär dig hundens normaltillstånd och kroppstemperatur. Rådfråga alltid en veterinär när hundens allmäntillstånd är påverkat. Vid akut tillstånd åk direkt till veterinären.

Hundens normaltemperatur ligger mellan 38-39 grader mätt med termometer i ändtarmen. Mät kroppstemperaturen morgon, middag, kväll och genomsnittet av resultaten är normaltemperaturen för just din hund. Kruuse enkel, snabb och exakt digital termometer ger svar inom några sekunder.

Det kan vara bra att investera i ett hemapotek till hunden så att du är redo ifall olyckan skulle vara framme. Ett litet husapotek för din hund bör innehålla:

  • Pincett
  • Trubbig sax
  • Febertermometer
  • Desinfektionsmedel
  • Elastisk linda och/eller gasbinda
  • Bomullspinnar
  • Halskrage
  • Ögonvatten
  • Öronrengöringsmedel

Svenska DjurApotekets Vätskeersättning för hundar är utvecklad för att ge din hund snabb näring och de viktigaste elektrolyterna som behövs för återhämtning vid tex akut diarré, måttlig uttorkning eller för återhämtning vid hårt arbete för aktiva hundar.

Trikem Radital Koksaltlösning är en 0,9% fysiologisk natriumkloridlösning lämplig för rengöring av ögon, sår och hudskador. Trikem Koksaltlösning spolvätska i form av koksaltlösning med spetskapsylen spolar enkelt bort lös smuts ur t.ex ögon, sår eller hudåkommor.

Soft-Ject steril engångsspruta med silikontätning för en snabb applicering av flytande mediciner i munnen. Bra om man behöver medicinera ett djur som inte tycker om tabletter. Mosa och blanda med vatten och töm in i katten eller hundens mun.

Trixie First Aid Kit for Dogs and Cats första hjälpen-väska till hundar och katter. Livsviktigt tillbehör till hunden och katten att ha hemma ifall olyckan skulle vara framme. Innehåller allt du behöver för att akut plåstra om ett skadat djur.

Visar 26 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida