Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Catrine Samla in Kattens Urinprov Enkelt Hemma

Catrine Pearl Litter

Underlättar urinprovtagningen, borde finnas i alla hemapotek. Ett urinprov ger veterinären viktig info om din katts hälsa. Ta ett urinprov själv hemma. Att samla ett urinprov från en katt kan vara svårt men, med Catrine Pearl Litter är provtagningen enkelt. Läs mer
89 kr Rek.pris 90 kr
89 kr

Catrine Pearl Litter Urine Sample - Urinprov

Denna produkt är det bästa hjälpmedlet man kan ha för att samla in ett urinprov från katt.

Pärlgruset är små plastkulor som inte absorberar vätska alls, utan ger katten något att uppfatta som kattsand och gräva i. 

Gör såhär:

1) Använd en ny låda eller klä en gammal rengjord låda med två lager "lådpåsar". Det är viktigt att urinprovet inte kontamineras av bakterier som finns i använda lådor, eller med rengöringsmedel.

2) Strö ut pärlgruset i lådan. 

3) Ha katten i ett rum där inga andra kattlådor finns fram tills att katten kissat på pärlgruset. Ta också bort ev. klädhögar från golvet och annat som kan locka katten att kissa på.

4) När katten har kissat på pärlgruset så samla upp urinen med den medföljande pipetten, och häll över urinen i det medföljande provröret.

5) Transportera urinprovet omgående till veterinären. Om du inte har möjlighet att lämna över provet till veterinär inom 1-2 timmar så förvara urinprovet i kylskåp tills du kan lämna över det.

Om katten äter mestadels torrfoder och/eller dricker dåligt, så är det ett bra tips att före urinprovtagningen erbjuda katten en stor portion med blötmat (gärna utspädd med lite extra vatten).

I förpackningen finns:
220 gram pärlgrus
1 pipett
1 provrör 

Det är en god idé´att ha denna produkt hemma i sitt hemapotek, så att man snabbt kan ta urinprov om veterinären anser det nödvändigt. 

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här