Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Stomax Probiotika Mot Diarré - Lös/Hård Mage

SwedenCare Stomax Dog & Cat

Förstoppning & Diarré - Stomax pulver hjälper hundar & katter mot såväl lös mage som förstoppning. Biopet Stomax hjälper till att normaliserar avföringen. Stomax balanserar tarmfloran. En prebiotika, baserad på ett brett fiberkomplex & lecitin som tillsammans är aktivt i en stor del av matsmältningsapparaten. Swedencare Stomax Powder - Pro Den for Healty Stomach Dog & Cat Läs mer
Bäst deal
159 kr 2 523,81 kr/kg Rek.pris 219 kr
249 kr 1 245 kr/kg Rek.pris 349 kr
159 kr

Biopet Stomax Porbiotika

God hälsa börjar i magen. Det är där kroppen utvinner näring och energi ur födan. Miljön i mage och tarm är mycket känslig och hamnar lätt i obalans – och om magen inte fungerar som den ska gör resten av kroppen inte det heller.

Stomax är ett dietiskt fodertillskott som befrämjar god matsmältning hos hund och katt. Det kan antingen ges som en intensivkur vid tillfälliga problem eller som långtidsbehandling (under problematiska perioder) för att stödja magfunktionen hos känsliga individer. Stomax passar också bra vid foderbyten, antibiotikabehandling eller i perioder då ditt djur utsätts för extra stress.

Många magbesvär har sin grund i en obalans i din hund eller katts tarmflora. De aktiva ämnena i Stomax är prebiotiska. Det betyder att de befrämjar tillväxten av gynnsamma bakterier i grovtarmen. På så sätt skapas en optimal balans i mage och tarm. Det stärker i sin tur kroppens naturliga försvar. Stomax är effektivt mot flera olika magproblem hos hund och katt. Jämfört med andra fodertillskott är Stomax ett bra alternativ eftersom det är trippelverkande.

1. Normaliserar avföringen
Stomax innehåller nyttiga fibrer som är viktiga för matsmältningen. När ditt djur får i sig tillräckligt mycket fibrer effektiviseras tarmrörelserna och det blir därför lättare för tarmen att transportera slaggprodukter ut ur kroppen. Detta är extra viktigt om magen är lite trög och avföringen inte fungerar som den ska. Samtidigt är dessa fibrer effektiva när avföringen är lösare än normalt, eftersom de drar till sig och absorberar ett eventuellt överflöd av vätska i tarmen.

2. Stimulerar goda bakterier och mikroorganismer
Stomax innehåller den effektiva och väldokumenterade prebiotikan inulin/oligofructos som bidrar till ett ökat upptag av mineraler och näringsämnen ur det dagliga fodret. Inulin/oligofructos har en bredspektrig verkan. Det betyder att det gör gott i ett stort område av tarmarna. Stomax innehåller dessutom jästfibrer som fungerar som ett näringstillskott åt de viktiga goda organismerna som lever i grovtarmen där näringen utvinns ur maten. Jästfibrerna stimulerar också tarmens muskelarbete, den så kallade peristaltiken.

3. Skyddar och stöttar
Lecitin är en naturlig fettsyra som är viktig för matsmältningen. I Stomax har lecitinet två viktiga funktioner. Dels binder det sig med vatten och de nyttiga fibrerna och bildar en gel som skyddar den känsliga slemhinnan i mage och tarm. Dels är det viktigt för att bukspottskörteln ska fungera optimalt, något som är viktigt för både matsmältning och ämnesomsättning. När din hund eller katt får ett tillskott av Stomax frisätts även aminosyran
lysin i tarmen. Lysin stärker matsmältningen och är nödvändigt för att det naturliga försvaret ska hålla sig starkt och välfungerande. Stomax är även berikat med stärkande och uppbyggande B-vitaminer.

Sammansättning: Fibrer av potatisens cellväggar, avdödad jäst, lecitin, inulin/oligofructose, vitamin- och aminosyrapremix.

Fodertillsatser/kg: Metionin 12,4 g, vit. B1 1200 mg, vit. B6 400 mg, folsyra 100 mg. vit B12 34 mg.

Analys: Råprotein 11,1%, Råfett 5,7%, Aska 4,1%, Fibrer 45%, Vätska 8,9%.

Anmäld hos Jordbruksverket som dietiskt fodertillskott

Djurets storlek  Daglig dosering
Katt / liten hund 0,5 dosmått
Medelstor hund 1 dosmått
Stor hund 1,5 dosmått

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här