Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Back on Track Hundhasskydd - Rehabilitering & Stöd

Back On Track Hasskydd Rehab Hund

Back on Track Dog Hock Brace ger stöd & skydd till hundar med ledproblem i haserna utan att påverka rörelseförmågan. Använd hasskydden istället för benskydd på en hund som springer. Hundhasskyddet fästes med kardborre & är tillverkat av slitstarkt polyestermaterial med keramiskt tyg som har värmereflekterante egenskaper. Back On Track Hasskydd är anpassat för hundar med svag hasled efter operation, artros, ligament- eller senskada. Rehabiliteringsprodukt till hund som även kan användas i förebyggande syfte. Säljs i par. Back On Track Hasskydd Rehab Hund - Backontrack. Läs mer
379 kr (189,50 kr/st) Rek.pris 498 kr
395 kr (197,50 kr/st) Rek.pris 498 kr
419 kr (209,50 kr/st) Rek.pris 498 kr

Back on Track Hundhasskydd - 2-pack för Hundens Bakben

Back on Track "handledsskydd" för rehabilitering av hundens bakben. Säljes i par.

Hundbensskyddet är lämpligt för hundar som är svaga i sina hasleder på grund av exempelvis operationer, artros eller ligament och senskador. Back on Track Hundbenskydd förebygger, lindrar och påskyndar läkning av skador och muskelinflammationer i frambenet tack vare sina värmereflekterande egenskaper. Fästes enkelt med fyra kardborreband och är justerbart för optimal passform. Mät omkretsen runt benet både ovanför och nedanför leden som hasskyddet ska täcka på hunden för rätt storlek. 

Haskyddet kan även användas på samma ställen på benet som Back on Tracks benskydd (nedre delen av benet), man vänder då hundhasskyddet upp och ner. Om hunden springer med skydden på så sitter hasskydden ofta bättre kvar på plats än benskydden.

Textilen är tillverkad i Kina och består av 100% polypropylen, med keramiskt pulver insmält i trådarna. Back on Track kan tvättas i maskin vid 30°C på skonsamt program med vanligt tvättmedel, utan blekmedel eller sköljmedel. Lufttorkas, ej torktumling. Strykning vid max 50°C.

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.

Läs mer om hur Back on Track fungerar på deras hemsida

Storlek Nedre kant Övre kant Höjd
Small 12 cm 16 cm 18.5 cm
Medium 13 cm 17 cm 20 cm
Large 16 cm 20 cm 22 cm

 

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här