Vattenjustering

Akvarium - Vattenjustering för akvarievatten. Balansera och justera dina vattenvärden med hälp av vattenjusteringspreparat. I Zoo.se´s sortiment hittar du produkterna för att justera akvarievattnets kvalitet.

Vattenjustering sötvatten
Trots att vi har så bra kranvatten i Sverige är det inte alltid perfekt för de fiskar vi vill hålla, och när fiskarna är i akvariet så sätter en mängd olika processer igång som försämrar vattnets kvalitet. Ibland finns behovet av att sänka pH-värdet, vilket kan ske med hjälp av flytande preparat, pulver eller naturliga humusrika ämnen. Vill man höja det finns även där vätskor eller mineralbaserade preparat som oftast också höjer karbonathårdheten. Det finns också produkter man kan tillsätta som klumpar ihop små partiklar och orenheter och skapar ett kristallklart vatten.

Vattenjustering saltvatten
Ett saltvattensakvarium med koraller förbrukar mycket mineraler och spårämnen som regelbundet måste tillsättas. Stenkoraller och kalkalger använder kalcium och magnesium, och alla koraller blir vackrare när deras behov av strontium, jod och spårämnen är tillfredsställt. Det är också vanligt att pH-värdet behöver höjas lite, detsamma gäller karbonathårdheten som annars kan bli för låg.
Höga halter av fosfat och nitrat skapar alger och en ogynnsam miljö för koraller, för att sänka dessa kan man ta hjälp av olika bindande preparat. Preparaten är antingen flytande eller i pärlform där vattnet ska filtreras över dem. 

Visar 8 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida