Levande sand

Levande korallsand för akvarium - Med levande sand skapar du ett stabilare saltvattensakvarium. Det viktigaste momentet när man startar upp ett saltvattensakvarium är att få till en bra bakteriekultur. Utöver de klassiska bakteriekulturspreparaten och den levande stenen som redan innehåller naturliga nedbrytningsbakterier kan man använda sig av en levande sand.

Det är korallsand som är förpackad i vatten och som redan innehåller en bakteriekultur. Användandet av sådan sand förkortar inkörstiden av akvariet och minskar risken för höga halter av ammoniak och nitrit i akvariet.

När man startar upp ett nytt akvarium oavsett om det är söt- eller saltvatten så brottas man med samma typ av problem, nämligen hur man bäst får till en bra bakteriekultur i sitt akvarium. Tidigare har man bara kunnat använda levande sten och flytande bakterier för att få igång sitt akvarium, men den största delen dvs botten har man inte kunnat påverka. Med levande sand har man nu chansen att få igång bakteriefloran i botten från dag ett. Man kan använda rikligt med levande sand i akvariebotten. På så vis blir det också enklare att få levande sten att stå stadigt. Vi använder oss utav Red Sea Live Reef Base Pink då den är enkel att jobba med. Den är finkornig vilket gör att även de allra minsta djuren kan gräva och bearbeta sanden. Sandvändande sjöstjärnor stormtrivs i den finare sanden och även sandvändande fiskar kan lätt filtrera sanden utan problem. Dessutom är den riktigt dekorativ.


Visar 2 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida