Dammfoder

Dammfoder för fiskar. En bra och varierad kost är viktig för Koikarpar, Guldfiskar och andra dammfiskar. Zoo.se säljer JBL, Tetra och Hikari som är ett japanskt koifoder, som är erkänt ett av världens bästa dammfoder. Dammfiskarna behöver utfodras med olika foder av hög kvalité beroende på arter, tillväxt, årstider och eller temperaturen i dammen. 

Särskild utfodrings anvisningar till dammfiskarna på hösten på grund av att de också ska klara sin vintervila i dammen. Det är naturligtvis viktigt för dammfisken att tillsatser som vitaminer, mineraler, kalcium, fiskolja och fibrer finns i fodret. Vidare ska man som dammägare även tänka vilken sorts dammfiskar du har och köpa flytande eller sjunkande pellets som passar fiskarterna i dammen.

Fiskar är väldigt vackra och ger din damm en ytterligare dimension. Därför är det viktigt att de får ett energirikt foder som håller dem friska och i bra kondition samt får dem att bibehålla sina vackra färger. Koimaten finns i olika sorter och är anpassat för olika vattentemperaturer eftersom det varierar under vår, sommar och höst. Fiskmaten gör att fiskarna blir mer sociala och de kommer gärna när det läggs i fiskmat i vattnet. Tänk på att inte mata alltför ofta eller för mycket då det kan bli en för stor belastning på dammfiltret och vattenkvalitén. Låt det bli dagens höjdpunkt när fiskmaten hamnar i vattnet så kan du hålla koll på alla fiskar och deras hälsa.

Utfodringen av dina dammfiskar är dagens höjdpunkt. Fiskarna lär sig att känna igen dig och du får en bra överblick över dina fiskars hälsa och status när de kommer för att äta. Den vanligaste formen av dammfoder är pellets som flyter på ytan, men det finns även sjunkande pellets som sedan äts från botten. Dammfiskarnas behov varierar under året; på våren leker de vuxna fiskarna, sedan gäller det att mata vuxna och yngel för tillväxt och för maximal färg, och på hösten går man över till ett höstfoder för att fiskarna ska klara av vintervilan.

Visar 10 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida