Syresten

Syrestenar och utströmmare för akvarium. När man använder en extern syrepump för att få syresättning eller cirkulation i vattnet behövs det slangar för att leda luften från pumpen ned i akvariet och även någon slags syresten för att fördela luftbubblorna från slangen till många små, dekorativa bubblor istället för några få, stora bubblor.

Syrestenar kan vara gjorda antingen i keramik, sand eller i trä, där den sistnämnda används till saltvatten. 

En del modeller, till exempel JBLs Aeras Micro Plus är förlängningsbar så att man kan koppla samman flera för att få en lång ridå av luftbubblor. För detta krävs också en stark luftpump som orkar trycka luften genom hela ridån, använder man en för svag pump så kommer luften smita ut där minsta möjliga motstånd bjuds.
Till luftpumpar används vanligtvis en tunn luftslang på 3-4 mm och till dessa finns det också en rad tillbehör. Bland annat förgreningar i T-, X- eller Y-form. Avstängningskranar där man reglerar trycket med en skruv, klämma eller flervägskorsningar. Det viktigaste tillbehöret av alla heter backventil och hindrar vattnet från att smita ut via luftpumpen om man skulle råka få baksug vid ett strömavbrott. Använd alltid en backventil på dina luftslangar.

Visar 3 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida