Slang & Rör

För att byta vatten eller för att leda vattnet ut och in ur ytterfilter behövs det slangar, och de kommer i ett antal vanliga storlekar. JBLs slangar är gråa vilket är neutral färg som smälter in bra i de flesta akvarier.

Det finns plast- och silikonslangar där silikonslangarna främst används till CO2-anläggningar då de inte läcker CO2 som plastslangarna gör. 

Silikonslangarna är också aningen mjukare än plastslangarna. För att dra slangarna över akvariekanten och in eller ut i akvariet finns det färdiga insugs- eller utströmmar kit att köpa, också de i olika grovlekar. När det gäller utblåset finns det olika utblås att välja på, bland annat ett så kallat bredstrålerör som fördelar vattnet en aning men som blåser ut det med ganska god kraft, och ett strilrör som liknar en flöjt och som fördelar vattnet längs hela rörets längd. Detta ger mindre styrka i vattenströmmen och hela akvariet får en lugnare cirkulation. Det sistnämnda alternativet passar bra till fiskar som scalarer och diskus som inte lever i vatten med så kraftig rörelse i naturen. Vi har många tillbehör till slangar, särskilt från Eheim. Till slangarna använder man ofta slangklämmor för att säkra att de sitter fast ordentligt och inte kan ramla av. Slangklämmorna ser ut som dubbla ringar inuti varandra där den ena skruvas åt medan den andra expanderar. Använd alltid slangklämmor om du har en skarv på slangen utanför akvariet.

Visar 16 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida