Rengöringsverktyg

Akvaristik - Rengöring för akvarium - Rengöringsverktyg, slamhävert, algskrapor för akvarium. När det är dags att rengöra akvariet underlättar det om man har bra utrustning som hjälper dig att hålla ditt akvarium rent och snyggt! Alla tillbehör för rengörning av akvarierutor, som algmagnet och algskrapa. Sughävert, bottensug för rengörning och tillbehör för vattenbyte finns här.

Matresterna och avföringen som samlas i gruset eller sanden får man lättast bort genom att slamsuga bottenmaterialet med en så kallad hävert eller slamsug. Det är ett plaströr som sitter på en slang och genom den dammsuger man akvariets botten samtidigt som man byter vatten.

Det finns manuella hävertar av olika längder med en kortare tillhörande slang. Med hjälp av dessa tömmer man delar av akvariets vatten i en hink.

JBL har en fiffig uppfinning som heter Aqua In-Out och som kopplas på en befintlig kran i huset och där man skapar ett sug genom att sätta på kranen. Man behöver alltså inte suga i slangen för att få vattnet att rinna. När man har tömt tillräckligt slår man om en liten omkopplare och akvariet fylls nu från slangen. Eheim har en slamhävert som går på batterier som inte heller behöver startas manuellt, men den är annorlunda på så sätt att man inte byter bort vattnet utan bara mekaniskt renar det från smutsen, sedan släpps det tillbaka ut i akvariet.

För att rengöra rutorna från alger kan man välja mellan att använda svampar, till exempel JBLs Spongi som inte repar, magnetiska algskrapor eller rakblad. Algmagneterna fäster med en del på var sida glaset och gör rent rutan då den dras fram och tillbaka. JBL Floaty flyter när den lossnar och gör den lätt att plocka upp, och flytegenskapen gör också att den inte kan ramla ner på botten och få grus i de ytor som ska polera glaset. Floaty finns också i en modell där man fäster ett rakblad på ena sidan, den heter då Floaty Blade.

Rakbladsskrapor finns i flera olika utföranden med smala eller breda bladhuvuden och med långt eller kort skaft. Det finns också ersättningsblad till alla rakbladsskrapor att köpa när de behöver bytas ut.

Visar 23 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida