Fiskhåv

En håv är inte bara ett nödvändigt redskap när du ska fånga en fisk, utan också ett bra hjälpmedel för att samla upp växtrester och annat skräp ur akvariet.

Håvar kommer i alla möjliga längder och bredder. De allra minsta håvarna passar inte helt förvånande till de allra minsta akvarierna, men ibland kan det vara en bra idé att ta en håv som är lite större än vad man först tänkt.

Det är mycket svårare att pricka fisken med en liten än en stor håv och det innebär mindre stress för fisken att bli fångad snabbt istället för att bli jagad runt, runt. Håvar som har svart eller grönt nät är ofta lite grövre till sin struktur och släpper igenom mer vatten, vilket gör att man kan dra dem mer obehindrat genom vattnet. Håvar med vitt eller ljusblått nät är ofta fina i strukturen och skjuter framför sig en våg av vatten som fiskarna känner.

De är därför svårare att fånga fisk med, men passar bra för att ta upp skräp ur akvariet. Om fiskarna har vassa taggar eller hullingar kan de finmaskiga håvarna vara lämpliga, sådana fiskar är till exempel ancistrusmalar, botior och pictusmalar.
Det är viktigt att håven är ganska djup, är den för grund riskerar fisken att hoppa ur när den sprattlar.

Visar 5 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida