Rötter & Grenar

Exklusiva snygga dekorationsrötter eller billiga trärötter för akvarium? Tips är att inreda akvarium och plantera växterna på trädrötterna och grenarna.

Dekorationer, rötter så som mopani, mangrove eller redmoor roten är mycket dekorativa i ett akvarium, och är också livsviktigt, nyttigt för många räkor & fiskar, t.ex. algätare, sugmalar, som tillgodogör sig ämnen som finns i rötterna. Mangroverötter som inredning i ditt akvarium. Mangrove är ett samlingsnamn för en mängd olika träd och buskar som lever i tropiska eller subtropiska kustregioner över hela världen. Många fiskarter lever vid mangroverötterna under vattnet, och har dessa som ett naturligt skydd mot större fiskar.

Trä sänker PH värdet i akvariet & gör vattnet surare och dessutom brunfärgar vattnet. Därför ska man aldrig lägga i för många rötter i ett akvarium, speciellt inte i akvarier där man har fisk som gillar hårdare vatten. Efterhand som rötterna blir urlakade, eller koka roten så färgar rötterna inte vattnet så och påverkar inte heller pH-värdet i lika hög grad och då kan man ju lägga i ytterligare en rot. Alla fiskar trivs bäst i miljöer som är anpassade för just deras levnadsförhållanden

En naturlig miljö kan se olika ut beroende på var i världen arten kommer från.

Vissa sjöar, exempelvis Malawi eller Tanganyika, innehåller mycket sten med hög kalkhalt och fisken trivs bäst om den kan simma omkring och undersöka håligheter och skapa revir.

Regnskogsområden med mycket växtlighet innehåller naturligt mycket drivved och rötter, till exempel mangrove eller mopani.

Alla rötter påverkar vattnet i och med att de avger humusämnen till vattnet som har en positiv mjukgörande effekt på nästan alla sötvattensfiskar eller sötvattensräkor, undantaget är främst Malawi- eller Tanganyikaciklider som vill ha hårt alkaliskt vatten.

Visar 10 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida