4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Akvaristik / Akvarieinredning

Akvarieinredning

Inredning, rötter, sten och grus för akvarium. Börja inredd och dekorera akvariet med att välja bakgrund, om den skall monteras i ditt akvarium så behövs silicon och avvakta med att fylla i vatten i akvariet tills bakgrundens lim torkat.

Skölj sedan av sanden eller akvariegruset i ett durkslag noga. Tvätta även av stenarna och rötterna och bygg upp inredningen stadigt. Att skapa ett väl inrett akvarium är viktigt både för fiskarna och dig. Är akvariet väl inrett kommer fiskarna trivas bättre och du kommer tycka att det ser vackert ut. Alla fiskar trivs bäst i miljöer som är anpassade för just deras levnadsförhållanden. Akvarieinredning och grus Akvariegrus och sand

I de allra flesta akvarier vill man ha någonting på botten. Det kan finnas undantag som karantänakvarium och odlingsakvarium där man föredrar att ha botten helt tom för att underlätta rengöringen, men undantaget dessa fall är det både vackert och biologiskt nyttigt att ha något på botten. Grus och sand är olika benämningar på bottenmaterial utifrån dess grovlek. Grus är grövre och sand är finare, så vilket ska man då ha?

I mångt och mycket är det en smakfråga, men det finns några för- och nackdelar att tänka på innan man fattar sitt beslut.

Det kan upplevas som svårare att slamsuga en fin sand med hävert, men det finns knep att ta till. Lägg slangen dubbelvikt i handen och styr vattnets hastighet genom att krama med handen. På så sätt suger du inte upp en massa sand i slangen. Behovet av slamsugning är också mindre i ett akvarium med fin sand eftersom matrester och avföring hamnar ovanpå snarare än i bottenmaterialet och därför lättare sugs upp av pumpen. En allt för fin sand kan dock göra det svårt för växternas rötter att sprida sig optimalt, men det finns också växter som passar bra i ett akvarium med mycket fin sand, till exempel Anubias, Microsorum och Bolbitis som växer på stenar och rötter som ligger ovanpå sanden. Lökväxter brukar också fungera fint i tätare sand och detsamma gäller de växter som lika gärna kan ligga och flyta i akvariet som att sitta fast i botten; Egeria och Ceratopteris bland annat.

Innehållet i gruset är inte så viktigt som man kan tro, så länge det är avsett för akvariebruk. De flesta grus- och sandsorter som säljs är pH-neutrala, och även de som innehåller kalk är mer neutrala i slutändan än man kan tro. Dels kommer de snabbt att täckas av ett lager så kallad biofilm, som hindrar att kalken kommer i kontakt med vattnet, och dels behöver vattnet vara väldigt surt från början för att kalken ens ska lösa ut. Färgmässigt kan både ljusa och mörka underlag ha sina fördelar. De ljusa kontrasterar fint mot växter och fiskar medan de mörka känns väldigt trygga för fisken som i sin tur vågar färga ut maximalt. Om man har inrett ett akvarium med väldigt starka pumpar för att man vill skapa ett strömakvarium eller efterlikna en miljö med mycket cirkulation och syrerikt vatten som till exempel ett malawi- eller saltvattensakvarium kan det vara bra att inte välja den allra finaste sanden då den kan virvlas upp av pumparna. Hos oss hittar du bland annat sand från JBL som via märket Sansibar har ett bredd utbud att erbjuda, vi säljer också klassisk engelsk sjösten, rådasand och ett antal olika färger och grovlekar från danska Akvastabil.

Växtsubstrat

Det blir mer och mer populärt att istället för sand eller grus ha ett poröst material bestående av bränd lera på botten. Detta kallas ofta för växtsubstrat och det finns många olika märken på marknaden. Materialet är skapat för att vara poröst och lätt för växternas rötter att tränga igenom, detta för att ge växterna bra fäste och ett maximalt näringsupptag. Substratet innehåller också många för växterna nödvändiga näringsämnen. Då bottenmaterialet också blir mycket syrerikt är detta extra bra för de nyttiga nedbrytningsbakterierna som kan växa till och utnyttja en större del av bottenmaterialets djup.

Då växtsubstrat är mycket poröst och lätt passar det bäst i akvarium som inte har så stark cirkulation, vilket växtakvarium oftast heller inte har. Växtsubstratet kan innehålla ett fint puder men det ska inte sköljas igenom innan användning, pudret sjunker. Att växtsubstratet är så poröst gör också att det ofta är svårt att lägga sand eller grus ovanpå det, det kommer att sila igenom och hamna under substratet. Växtsubstrat finns i många olika färger och grovlekar, vi rekommenderar bland annat JBLs AquaBasis Plus och Oliver Knotts Plantation Soil, den sistnämnda finns i både brun och svart färg.

En del växtsubstrat, till exempel Fluvals, säljs också under namnet räksubstrat, men är i mångt och mycket samma substrat som gör sig fint även i räkakvarium. En del studier vill göra gällande att nyfödda räkor kan gömma sig nere i själva substratet eftersom det är så poröst, och på så sätt undgå att bli uppätna av fiskar. Ett snyggt sätt att inreda akvariet är att dela av akvariet på längden i en S-kurva, och fylla den främre delen med fin ljus sand och den bakre med mörkare växtsubstrat att plantera i.

Bakgrunder och planscher

Att sätta in en bakgrund i akvariet gör stor skillnad mot att bara se tapeten genom bakrutan. Den enklaste sortens bakgrund är en plansch som man tejpar fast på utsidan av bakrutan. För att få bakgrunden att sluta tätt mot glaset och synas tydligare då man tittar framifrån finns det olika produkter man smetar på bakrutan så att planschen sluter an bättre mot rutan, till exempel JBL Fixol.

Mönstret på bakgrundsplanscherna kan variera, de kan vara enfärgade i blått eller svart, eller ha bilder på undervattensmiljöer med stenar, rötter eller växter. Vanliga höjder på planscherna är trettio, femtio och sextio centimeter och man kan själv välja hur lång bit man behöver. Beroende på hur akvariet är placerat i rummet kan det också vara fint att täcka en eller båda kortsidorna med plansch.

Nästa steg är en tredimensionell bakgrund i plast som man sätter inuti akvariet och som imiterar en klippvägg eller ett rotsystem från ett stort träd. Att lägga till en sådan bakgrund gör en enorm skillnad för hur akvariet uppfattas. Från att vara en glastank blir akvariet istället ett tvärsnitt ur naturen och betraktaren kan verkligen leva sig in i undervattensvärlden och drömma sig bort till fjärran floder och vattendrag. Dessa bakgrunder måste fästas med silikon och monteras alltså in i tomma akvarier. En del bakgrunder tar upp mycket plats i akvariet och det kan upplevas som om de tar simutrymme från fiskarna, men ett annat sätt att se på det är att de centrerar fiskarna där man vill titta på dem. Utrymmet bakom bakgrunden kan dessutom användas som filter. Man stoppar då cirkulationspumpar och olika sorters filtermaterial i utrymmet bakom bakgrunden. Utöver dessa bakgrunder finns det också tunna varianter som fäster an helt bot bakrutan, till exempel Back To Natures serie slimline. Den tar bara en knapp centimeter av akvariets yta men ger ändå karaktär och struktur åt akvariet. Välj mellan modellerna Röd Gneiss, River, Sand, Amazonas, Basalt/Gneiss och White Limestone.

Naturdekorationer/Rötter och sten Om akvariet är väggar och golv är rötter och stenar möblerna. Det är med inredningen du skapar akvariets identitet, med rätt inredning förvandlar du akvariet från endimensionellt till tredimensionellt. Mycket stenar för tankarna till klippsjöar i östra Afrika och erbjuder också många gömställen för yngel och mindre fiskar. Mycket rötter för snarare tanken till Amazonas, och humusämnena i träet gör vattnet vackert tefärgat. Den ljusbruna färgen är ett naturligt tillstånd och inget att vara rädd för. Många fiskar med lysande färger, som till exempel kardinaltetran och glödbandstetran har dessa färger just för att kunna hitta varandra i så kallat svartvatten.

Låt dock inte fantasin stanna vid Östafrika eller Amazonas, det finns så många fler miljöer att inspireras av och försöka återskapa. Läs på om de fiskar du har eller vill skaffa och försök efterlikna miljön de kommer ifrån. Om fisken lever i mycket strömt vatten så är nog stenarna där rundade, och om vattnet är stillastående finns det kanske fullt av löv i springorna mellan rötterna.

Rötter är exempelvis väldigt användbara till att locka fram skygga fiskar dit där man bättre ser dem. Om man låter rötterna bilda ett stort valv i akvariet så uppfattas detta som skyddande av nervösa fiskar och de placerar sig gärna under rötterna, precis där vi vill ha dem för att se dem som bäst. Var inte rädd för att välja ganska stora rötter eller stenar. Om du tänker att akvariet är litet och därför väljer små inredningsdetaljer blir intrycket ofta plottrigt och osammanhängande. Våga titta på större rötter eller fler stenar i matchande färger och former för att skapa ett sammanhängande drömakvarium.

De rötter som köps i butik är restprodukter från ädelträproduktion. De kallas ofta för mangrove men är det inte. Stenarna kan vara av många olika slag och både med och utan kalk. Välj bland många olika sorter, bland annat kolsten, skiffer, förstelnat trä, sandsten, kalksten och granit.

Konstgjord inredning/Dekorationer för luftpump

Om man söker efter en inredningsdetalj som har en väldigt speciell färg, form eller funktion, så finns det ett stort utbud av konstgjorda dekorationer hos oss. Välj bland konstgjorda rötter som inte färgar vattnet, låtsasmaneter i silikon, stenar som väger mindre än riktiga eller grottor som är speciellt anpassade för att fiskarna ska leka i dem. För malarna finns speciella malgrottor i olika storlekar där de lägger och sköter rommen, och många ciklider som till exempel palettcikliden uppskattar en grotta gjord av en kokosnöt att föda upp sina ungar i.

Om man vill inreda med stora stenar och oroar sig för vikten, eller vill fästa dem på bakrutan eller kanske i mittstaget så att de skapar ett grottliknande överhäng, så finns det lösa stenmoduler från Back to Nature i olika färger och former. Dessa naturtrogna plaststenar kan också användas för att dölja pumpar och värmare eller slangar som leder vattnet in och ut ur ytterfilter. Vattnet släpps då in i modulstenen genom en större sil i botten och leds tillbaka ut genom ett mindre hål som man borrar i överkant. Dra igenom en slang som passar till pumpen och installationen är klar. Om modulstenen är stor kan du förutom pumpen fylla upp utrymmet med mer filtermaterial i en filterpåse för enklast möjliga rengöring. Modulstenarna från BTN fäster man i glaset med ett speciellt akvariesilikon, vi rekommenderar till exempel JBLs AquaSil som är giftfritt och speciellt anpassat för akvariebruk. Vi har också ett stort urval av dekorationer som kopplas till en luftpump, klassiska dykare som bubblar och skattkistor där locket öppnas och släpper ut bubblor eller undervattensbelysningar med LED som bubblar kulörta bubblor med hjälp av en luftpump. Hobbys Bubble Air LED finns i tre olika längder och lyser upp bubblorna i olika kombinationer av blått, rött och grönt.

Plastväxter

I en del akvarium kan det vara svårt att ha levande växter, oftast beror det på att man har fiskar som äter mycket växter. Det kan vara stora tetror som pacus, ciklider eller dammfiskar som förhindrar växtprakten och detsamma gäller för vattensköldpaddor och krabbor som också gärna äter växter. Våra växter är gjorda av giftfri plast, och har en tung fot så att de står stadigt. Tack vare att de rör sig med vattnet så ser de väldigt naturliga ut. Utöver det traditionella sättet där man placerar de högsta växterna längst bak och de kortare längre fram så kan man bryta av simutrymmet på längden genom att sätta några höga plastväxter på mitten eller så att man delar upp akvariet i tredjedelar. Detta skapar utrymme för olika revir och gör att man förhoppningsvis kan ha fler revirhävdande fiskar i samma akvarium än utan växterna. Fiskar är lite som vi människor i det avseendet; det är trevligt att ha grannar, men helst bakom en rejäl häck. Många av våra konstväxter är kopior av riktiga växter som Egeria, Vallisneria, Ludwigia och Echinodorus.

Det går såklart också att blanda vanliga växter med plastväxter. Om man till exempel drömmer om röda växter men inte har så mycket ljus som dessa kräver så kan man inreda med levande tåliga växter och sedan lägga till några röda plastväxter för kontrastens skull.

Akvariebakgrunder
Akvariegrus & Sand
Akvariedekorationer
Konstväxter & Plastväxter till akvarium
Rötter & Grenar
Stenar & Koraller för akvarium
81 produkt

Akvariebakgrunder

Akvariedekorationer

Akvariegrus & Sand

Konstväxter & Plastväxter till akvarium

Rötter & Grenar

Stenar & Koraller för akvarium

2828
UDDEVALLA 15%
Rådasand 0-0.3 mm

Råda-Sand

Rådasand 0-0.3 mm

179 kr

Visar 36 av 81 produkter

Inredning, rötter, sten och grus för akvarium. Börja inredd och dekorera akvariet med att välja bakgrund, om den skall monteras i ditt akvarium så behövs silicon och avvakta med att fylla i vatten i akvariet tills bakgrundens lim torkat.

Skölj sedan av sanden eller akvariegruset i ett durkslag noga. Tvätta även av stenarna och rötterna och bygg upp inredningen stadigt. Att skapa ett väl inrett akvarium är viktigt både för fiskarna och dig. Är akvariet väl inrett kommer fiskarna trivas bättre och du kommer tycka att det ser vackert ut. Alla fiskar trivs bäst i miljöer som är anpassade för just deras levnadsförhållanden. Akvarieinredning och grus Akvariegrus och sand

I de allra flesta akvarier vill man ha någonting på botten. Det kan finnas undantag som karantänakvarium och odlingsakvarium där man föredrar att ha botten helt tom för att underlätta rengöringen, men undantaget dessa fall är det både vackert och biologiskt nyttigt att ha något på botten. Grus och sand är olika benämningar på bottenmaterial utifrån dess grovlek. Grus är grövre och sand är finare, så vilket ska man då ha?

I mångt och mycket är det en smakfråga, men det finns några för- och nackdelar att tänka på innan man fattar sitt beslut.

Det kan upplevas som svårare att slamsuga en fin sand med hävert, men det finns knep att ta till. Lägg slangen dubbelvikt i handen och styr vattnets hastighet genom att krama med handen. På så sätt suger du inte upp en massa sand i slangen. Behovet av slamsugning är också mindre i ett akvarium med fin sand eftersom matrester och avföring hamnar ovanpå snarare än i bottenmaterialet och därför lättare sugs upp av pumpen. En allt för fin sand kan dock göra det svårt för växternas rötter att sprida sig optimalt, men det finns också växter som passar bra i ett akvarium med mycket fin sand, till exempel Anubias, Microsorum och Bolbitis som växer på stenar och rötter som ligger ovanpå sanden. Lökväxter brukar också fungera fint i tätare sand och detsamma gäller de växter som lika gärna kan ligga och flyta i akvariet som att sitta fast i botten; Egeria och Ceratopteris bland annat.

Innehållet i gruset är inte så viktigt som man kan tro, så länge det är avsett för akvariebruk. De flesta grus- och sandsorter som säljs är pH-neutrala, och även de som innehåller kalk är mer neutrala i slutändan än man kan tro. Dels kommer de snabbt att täckas av ett lager så kallad biofilm, som hindrar att kalken kommer i kontakt med vattnet, och dels behöver vattnet vara väldigt surt från början för att kalken ens ska lösa ut. Färgmässigt kan både ljusa och mörka underlag ha sina fördelar. De ljusa kontrasterar fint mot växter och fiskar medan de mörka känns väldigt trygga för fisken som i sin tur vågar färga ut maximalt. Om man har inrett ett akvarium med väldigt starka pumpar för att man vill skapa ett strömakvarium eller efterlikna en miljö med mycket cirkulation och syrerikt vatten som till exempel ett malawi- eller saltvattensakvarium kan det vara bra att inte välja den allra finaste sanden då den kan virvlas upp av pumparna. Hos oss hittar du bland annat sand från JBL som via märket Sansibar har ett bredd utbud att erbjuda, vi säljer också klassisk engelsk sjösten, rådasand och ett antal olika färger och grovlekar från danska Akvastabil.

Växtsubstrat

Det blir mer och mer populärt att istället för sand eller grus ha ett poröst material bestående av bränd lera på botten. Detta kallas ofta för växtsubstrat och det finns många olika märken på marknaden. Materialet är skapat för att vara poröst och lätt för växternas rötter att tränga igenom, detta för att ge växterna bra fäste och ett maximalt näringsupptag. Substratet innehåller också många för växterna nödvändiga näringsämnen. Då bottenmaterialet också blir mycket syrerikt är detta extra bra för de nyttiga nedbrytningsbakterierna som kan växa till och utnyttja en större del av bottenmaterialets djup.

Då växtsubstrat är mycket poröst och lätt passar det bäst i akvarium som inte har så stark cirkulation, vilket växtakvarium oftast heller inte har. Växtsubstratet kan innehålla ett fint puder men det ska inte sköljas igenom innan användning, pudret sjunker. Att växtsubstratet är så poröst gör också att det ofta är svårt att lägga sand eller grus ovanpå det, det kommer att sila igenom och hamna under substratet. Växtsubstrat finns i många olika färger och grovlekar, vi rekommenderar bland annat JBLs AquaBasis Plus och Oliver Knotts Plantation Soil, den sistnämnda finns i både brun och svart färg.

En del växtsubstrat, till exempel Fluvals, säljs också under namnet räksubstrat, men är i mångt och mycket samma substrat som gör sig fint även i räkakvarium. En del studier vill göra gällande att nyfödda räkor kan gömma sig nere i själva substratet eftersom det är så poröst, och på så sätt undgå att bli uppätna av fiskar. Ett snyggt sätt att inreda akvariet är att dela av akvariet på längden i en S-kurva, och fylla den främre delen med fin ljus sand och den bakre med mörkare växtsubstrat att plantera i.

Bakgrunder och planscher

Att sätta in en bakgrund i akvariet gör stor skillnad mot att bara se tapeten genom bakrutan. Den enklaste sortens bakgrund är en plansch som man tejpar fast på utsidan av bakrutan. För att få bakgrunden att sluta tätt mot glaset och synas tydligare då man tittar framifrån finns det olika produkter man smetar på bakrutan så att planschen sluter an bättre mot rutan, till exempel JBL Fixol.

Mönstret på bakgrundsplanscherna kan variera, de kan vara enfärgade i blått eller svart, eller ha bilder på undervattensmiljöer med stenar, rötter eller växter. Vanliga höjder på planscherna är trettio, femtio och sextio centimeter och man kan själv välja hur lång bit man behöver. Beroende på hur akvariet är placerat i rummet kan det också vara fint att täcka en eller båda kortsidorna med plansch.

Nästa steg är en tredimensionell bakgrund i plast som man sätter inuti akvariet och som imiterar en klippvägg eller ett rotsystem från ett stort träd. Att lägga till en sådan bakgrund gör en enorm skillnad för hur akvariet uppfattas. Från att vara en glastank blir akvariet istället ett tvärsnitt ur naturen och betraktaren kan verkligen leva sig in i undervattensvärlden och drömma sig bort till fjärran floder och vattendrag. Dessa bakgrunder måste fästas med silikon och monteras alltså in i tomma akvarier. En del bakgrunder tar upp mycket plats i akvariet och det kan upplevas som om de tar simutrymme från fiskarna, men ett annat sätt att se på det är att de centrerar fiskarna där man vill titta på dem. Utrymmet bakom bakgrunden kan dessutom användas som filter. Man stoppar då cirkulationspumpar och olika sorters filtermaterial i utrymmet bakom bakgrunden. Utöver dessa bakgrunder finns det också tunna varianter som fäster an helt bot bakrutan, till exempel Back To Natures serie slimline. Den tar bara en knapp centimeter av akvariets yta men ger ändå karaktär och struktur åt akvariet. Välj mellan modellerna Röd Gneiss, River, Sand, Amazonas, Basalt/Gneiss och White Limestone.

Naturdekorationer/Rötter och sten Om akvariet är väggar och golv är rötter och stenar möblerna. Det är med inredningen du skapar akvariets identitet, med rätt inredning förvandlar du akvariet från endimensionellt till tredimensionellt. Mycket stenar för tankarna till klippsjöar i östra Afrika och erbjuder också många gömställen för yngel och mindre fiskar. Mycket rötter för snarare tanken till Amazonas, och humusämnena i träet gör vattnet vackert tefärgat. Den ljusbruna färgen är ett naturligt tillstånd och inget att vara rädd för. Många fiskar med lysande färger, som till exempel kardinaltetran och glödbandstetran har dessa färger just för att kunna hitta varandra i så kallat svartvatten.

Låt dock inte fantasin stanna vid Östafrika eller Amazonas, det finns så många fler miljöer att inspireras av och försöka återskapa. Läs på om de fiskar du har eller vill skaffa och försök efterlikna miljön de kommer ifrån. Om fisken lever i mycket strömt vatten så är nog stenarna där rundade, och om vattnet är stillastående finns det kanske fullt av löv i springorna mellan rötterna.

Rötter är exempelvis väldigt användbara till att locka fram skygga fiskar dit där man bättre ser dem. Om man låter rötterna bilda ett stort valv i akvariet så uppfattas detta som skyddande av nervösa fiskar och de placerar sig gärna under rötterna, precis där vi vill ha dem för att se dem som bäst. Var inte rädd för att välja ganska stora rötter eller stenar. Om du tänker att akvariet är litet och därför väljer små inredningsdetaljer blir intrycket ofta plottrigt och osammanhängande. Våga titta på större rötter eller fler stenar i matchande färger och former för att skapa ett sammanhängande drömakvarium.

De rötter som köps i butik är restprodukter från ädelträproduktion. De kallas ofta för mangrove men är det inte. Stenarna kan vara av många olika slag och både med och utan kalk. Välj bland många olika sorter, bland annat kolsten, skiffer, förstelnat trä, sandsten, kalksten och granit.

Konstgjord inredning/Dekorationer för luftpump

Om man söker efter en inredningsdetalj som har en väldigt speciell färg, form eller funktion, så finns det ett stort utbud av konstgjorda dekorationer hos oss. Välj bland konstgjorda rötter som inte färgar vattnet, låtsasmaneter i silikon, stenar som väger mindre än riktiga eller grottor som är speciellt anpassade för att fiskarna ska leka i dem. För malarna finns speciella malgrottor i olika storlekar där de lägger och sköter rommen, och många ciklider som till exempel palettcikliden uppskattar en grotta gjord av en kokosnöt att föda upp sina ungar i.

Om man vill inreda med stora stenar och oroar sig för vikten, eller vill fästa dem på bakrutan eller kanske i mittstaget så att de skapar ett grottliknande överhäng, så finns det lösa stenmoduler från Back to Nature i olika färger och former. Dessa naturtrogna plaststenar kan också användas för att dölja pumpar och värmare eller slangar som leder vattnet in och ut ur ytterfilter. Vattnet släpps då in i modulstenen genom en större sil i botten och leds tillbaka ut genom ett mindre hål som man borrar i överkant. Dra igenom en slang som passar till pumpen och installationen är klar. Om modulstenen är stor kan du förutom pumpen fylla upp utrymmet med mer filtermaterial i en filterpåse för enklast möjliga rengöring. Modulstenarna från BTN fäster man i glaset med ett speciellt akvariesilikon, vi rekommenderar till exempel JBLs AquaSil som är giftfritt och speciellt anpassat för akvariebruk. Vi har också ett stort urval av dekorationer som kopplas till en luftpump, klassiska dykare som bubblar och skattkistor där locket öppnas och släpper ut bubblor eller undervattensbelysningar med LED som bubblar kulörta bubblor med hjälp av en luftpump. Hobbys Bubble Air LED finns i tre olika längder och lyser upp bubblorna i olika kombinationer av blått, rött och grönt.

Plastväxter

I en del akvarium kan det vara svårt att ha levande växter, oftast beror det på att man har fiskar som äter mycket växter. Det kan vara stora tetror som pacus, ciklider eller dammfiskar som förhindrar växtprakten och detsamma gäller för vattensköldpaddor och krabbor som också gärna äter växter. Våra växter är gjorda av giftfri plast, och har en tung fot så att de står stadigt. Tack vare att de rör sig med vattnet så ser de väldigt naturliga ut. Utöver det traditionella sättet där man placerar de högsta växterna längst bak och de kortare längre fram så kan man bryta av simutrymmet på längden genom att sätta några höga plastväxter på mitten eller så att man delar upp akvariet i tredjedelar. Detta skapar utrymme för olika revir och gör att man förhoppningsvis kan ha fler revirhävdande fiskar i samma akvarium än utan växterna. Fiskar är lite som vi människor i det avseendet; det är trevligt att ha grannar, men helst bakom en rejäl häck. Många av våra konstväxter är kopior av riktiga växter som Egeria, Vallisneria, Ludwigia och Echinodorus.

Det går såklart också att blanda vanliga växter med plastväxter. Om man till exempel drömmer om röda växter men inte har så mycket ljus som dessa kräver så kan man inreda med levande tåliga växter och sedan lägga till några röda plastväxter för kontrastens skull.

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK