Böcker Fisk & Akvarium

En skicklig författare tar dig igenom de olika stegen, vare sig det handlar om att starta upp ett saltvattensakvarium eller att hitta den bästa räkan till ett litet akvarium. Hitta inspirationen till en ny hobby eller ett nytt projekt genom att läsa en bra bok.

Daniel Knops välkända Korallrevsakvaristik för nybörjare är nyligen översatt och den lär dig grunderna inom saltvatten och ger förslag på olika saltvattensfiskar som är enkla att sköta. Kjell Fohrmans bok Nanoakvarium fokuserar endast på riktigt små akvarium och de invånare som passar bra där i. Gabriella Ekström har skrivit en grundbok i akvaristik som heter Från arapaima till ögonfläcksrasbora, och den guidar dig genom hobbyns alla mysterier, bokstavligt talat från A till Ö. För de allra yngsta rekommenderar vi ICA-förlagets lättlästa akvariebok Akvariet.

Här säljer vi böcker som ger dig kunskap om allt för saltvattensakvarium och hur ni enkelt startar ett nytt akvarium, om fiskarna och deras olika biotoper! De flesta duktiga akvarister har börjar i fel ände och då varit tvungen att köpa boken i efterhand. Zoo.se rekommenderar att börjar med en akvariebok först innan köpet görs av ett akvarium med vackra levande akvariefiskar.

Först startar man upp ett akvarium med massor av intressanta djur för att sedan upptäcka att man först borde ha skaffat sig information om hur man sköter dessa. Att läsa om de djur vi har i akvariet är både lärorikt och intressant, man blir inspirerad och får nya idéer. Genom att läsa på om de arter du vill ha kan du också avgöra exempelvis hur dessa går att blanda med andra arter eller om de ställer särskilda krav på ditt akvarium. Börja alltid rätt med att läsa en bok! 

Faktaböckerna på engelska från T.F.H är lättlästa bra böcker om saltvattensfiskar, koraller och lägre djur i saltvattensakvarium från TFH rekommenderas.

Visar 4 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida