Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

VGW Hundselen skonar nacke, rygg

VGWBälte®Extension

Skonsamt VGW bälte anti-dragsele fästes fram på bröstet, VGW Bälte ® Extension gör hundpromenaden mer avkopplande. Genom att hundens koppel fästs på bogen i VGW bältet blir effekten att du kan hålla emot & bromsa hunden oavsett kraft hos hunden. Läs mer
495 kr Rek.pris 559 kr
479 kr Rek.pris 559 kr
489 kr Rek.pris 559 kr
499 kr Rek.pris 559 kr
499 kr Rek.pris 559 kr
499 kr Rek.pris 559 kr
495 kr Rek.pris 559 kr
479 kr

VGWBälte®Extension Hundsele

Har du en hund som drar i kopplet? Oroa dig inte, du är inte ensam! Det är tyvärr väldigt vanligt att hundar drar i koppel och det är både påfrestande för ägaren och hunden. Det är lätt att hunden belastas fel och får skador och samma sak kan hända dig som ägare. VGW-bältet gör promenaden behaglig för er båda två. Selen har blivit testad av hundfysioterapeuter och veterinärer och rekommenderas starkt från dessa. Selen belastar hunden på rätt sätt och hunden kan röra sig helt fritt i denna sele vilket gör att alla muskler kan användas och utvecklas utan problem.

Selen fungerar precis som en vanlig sele förutom att du fäster kopplet i fram på bröstet istället för bak på ryggen. När hunden drar i kopplet så vrider den sig automatiskt bakåt mot dig och kopplet och tappar då uppmärksamheten på det den hade innan och drar därför inte lika mycket.

Selen finns i många olika storlekar och går även att reglera med flera spännen.

Färg: Svart

Storleksguide:

Måtten avser omkretsen på bröstkorgen precis bakom armhålorna. 

XS: För hundar som har bröstomfång mellan 38-46 cm.

S: För hundar som har bröstomfång mellan 47-55 cm.

M: För hundar som har bröstomfång mellan 56-64 cm.

L: För hundar som har bröstomfång mellan 65-73 cm.

XL: För hundar som har bröstomfång mellan 74-83 cm.

XXL: För hundar som har bröstomfång mellan 84-93 cm.

XXXL: För hundar som har bröstomfång mellan 94-107 cm.

VGWBälte är i första hand en ergonomiskt utformad sele skapad för att följa alla hundens rörelser. Tack vare sin speciellt anpassade passform elimineras vanliga typer av tryck och obehag som hunden annars kan uppleva på promenaden. Lättnaden av att ha full rörlighet och slippa känna sig obekväm räcker ofta långt som hjälp i frågan om att hunden drar i kopplet eller beter sig oönskat på promenaderna. VGWBälte är en sele för alla slags hundar, i alla åldrar, stora som små, oavsett om hunden har ett dragbeteende eller inte.

VGW står för Very Good Walking och syftar på att hundar som bär bekväm utrustning kommer med stor sannolikhet bete sig bättre på promenaderna. Det är vanligt att hunden minskar sitt stressfyllda dragande i kopplet avsevärt bara av att byta till Extension tack vare att selen är så pass ergonomisk och avlastande. Hunden känner sig fri i sina rörelser helt utan obehag. En bonuseffekt av Extensions utformning med koppelringen framtill och extra breda remmar är att om hunden har ett alltför stort oönskat dragbeteende så reduceras dragkraften. Det betyder att risken för nack- och ryggskador hos hunden minskar drastiskt, samtidigt som hundföräldrar slipper onda händer, armar, axlar och ryggar. Selen håller dessutom i genomsnitt 5-7 år, vilket gör den väldigt prisvärd över tid.

Förutsatt att selen används rätt med kopplet framtill, aldrig i sidoringarna, och att en som hundförälder har i bakhuvudet att det inte finns några mirakelknep för att få en hund att sluta dra i kopplet - det krävs alltid inlärning - så har du och din hund världens bästa sele att njuta av i många år. Placeringen av remmarna i kombination med att hundens koppel fästs framtill hjälper dig att tydligt manövrera hunden utan att behöva vara hårdhänt. Låt istället det mjuka trycket från sidan styra hunden att naturligt vända sig mot dig så att du kan återfå kontakten och fortsätta koppelinlärningen.

Ringarna i sidorna ger remmarna frihet att röra sig tillsammans med hundens rörelser, vilket är den största delen av VGWBältes ergonomiska funktion. Selen bör inte användas på annat sätt än avsett för tyvärr kan vi inte garantera att VGWBälte håller för annan typ av slitage. Hundens koppel ska exempelvis aldrig fästas i ringarna på sidorna, då tappar selen all sin ergonomiska funktion. Specialtillverkade tillbehör som inte är originaltillbehör från VGWBälte är något som inte rekommenderas då dessa inte är skapade i enlighet med VGWBälte och den noga planerade utformningen. Att använda VGWBälte på fel sätt riskerar att hunden upplever obehag och felbelastning. Koppelhaken ska alltid vara kopplad i framringen, med öppningen vänd uppåt och utåt från hunden. Hakens öppning kan annars skava mot hundens päls och därför är det bättre att låta den runda och släta sidan ligga mot hunden.

Har du problem med att kopplet slår mot hundens framben eller att hunden ofta kliver över kopplet och trasslar in sig, då går det bra att trä kopplet genom sidoringen med koppelhaken fortfarande fäst i ringen framtill. Använder du detta knep för att slippa trassel bör du tänka på att alternera mellan att ha kopplet draget genom höger och vänster sida för att inte riskera snedbelastning för hundar som drar väldigt mycket i kopplet. 

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här