Tagga #Zoopunktse på Instagram för att synas här

Zoo.se Veterinärklinik Veterinärbesök

SKK Röntgen HD/ED

Vi utför nu röntgenundersökningar av höftled och armbåge som skickas in till SKK för avläsning och bedömning. Höftledsdysplasi (HD) Armbågsledsdysplasi (ED), SKK Röntgen HD/ED. Läs mer
1 595 kr Rek.pris 1 595 kr
1 595 kr

SKK Röntgen HD/ED

Vi utför röntgenundersökningar av höftled och armbåge som skickas in till SKK för avläsning och bedömning.

Höftledsdysplasi (HD) är en felaktig utveckling av höftleden och en relativt vanlig skelettrubbning hos många hundraser. Risken för att en hund ska utveckla HD är betingat av såväl arv som miljö. Armbågsledsdysplasi innebär en onormal utveckling av armbågsleden och förkortas ED efter den engelska benämningen elbow dysplasia. ED är ett samlingsnamn för olika tillväxtrubbningar som leder till benpålagringar i armbågsleden vilka kan urskiljas relativt tydligt vid röntgen.

Din hund ska vara pigg och frisk och vi rekommenderar att undvika att tiken är under en löp period. För officiell röntgen gäller att hunden är minst 12 månader gammal. Sedering är obligatorisk vid höftledsröntgen och hunden ska vara helt muskelavslappnad, Är den inte det kan eventuell ledslapphet döljas vilken är en viktig del av avläsning. 

När du kommer hit för en HD/ED-röntgen ska din hund vara fastande den ska inte ha ätit sen kl 21.00 kvällen innan. Däremot ska den ha fri tillgång till vatten hela tiden. Vid ankomst väger vi din hund och en veterinär lyssnar på hjärtat för att utesluta att inga hörbara hjärtfel döljer sig. Därefter ger vi din hund ett lugnande medel som omfattas av nationellt dopingreglemente för hund och har en karenstid på 7 dygn vid utställning, prov, tävling eller träning.

Bilderna skickar vi digitalt till SKK. Det tar cirka en vecka innan du får ett svar hemskickat. Om du vill så visar vi gärna röntgenbilderna för dig, men du får inte något utlåtande från oss utan avvaktar svaret från SKK. Tiden för undersökningen beräknas ta ca 1 timme.

Bokning som ej avbokats senats 24h innan avtalad tid eller som måste avbrytas då ovan nämnda kriterier ej uppfyllts kommer att debiteras med klinikavgift 495 kr. 

Tagga #Zoopunktse på Instagram för att synas här