Royal Canin

Har du någonsin undrat hur din katt upplever världen?

 

En katts sinnen är deras port till omvärlden. Hur dessa sinnen stimuleras påverkar i slutändan hur din katt mår. Detta betyder att måltider och nutrition är viktiga för deras allmänna hälsa. Läs vidare för att lära dig hur du kan erbjuda din katt en bättre sensorisk upplevelse och hjälpa till att förbättra dess välmående - varje dag.

Med hjälp av vår expertis gällande katt och den senaste forskningen inom smaklighet hos kattmat har Royal Canin® skapat ett helt sortiment våtfoder speciellt utformat för att stimulera kattens unika sinnen. Upptäck de tre olika produkterna som är skräddarsydda för din katts lukt, smak och munkänsla, som erbjuder variation och en sensoriskt rik upplevelse, och bidrar till att förhöja kattens allmänna välmående – varje dag.

 


Luktsinnet är kattens superkraft. Som ett resultat av detta är Royal Canin SENSORY™ Smell utvecklad med en aromatisk profil framställd av hållbar fisk som karakteriseras av feta, fruktiga och nötiga dofter som är mycket attraktiv för kattens luktsinne.

Aromprofilen har en sammansättning som möjliggör att aromer sprids snabbare och med stor intensitet runt fodret, vilket bidrar till en lyckad start på måltiden och ger din katt en fängslande upplevelse. 


Även om katten inte har det kraftfullaste smaksinnet eftersom den har färre smaklökar, är smaksinnet ändå unikt specialiserat. Royal Canin SENSORY™ Taste -produkterna är utvecklade med kycklingsmak som karakteriseras av rostade, köttiga toner som stimulerar din katts unika smaksinne.


Under måltider har förnimmelsen av olika konsistenser i munnen stor betydelse för din katts upplevelse av fodret.

Royal Canin SENSORY™ Feel förbättrad munkänsla, ger din katts sinnen mer stimulering samtidigt som det ger överraskning och berikning vid måltiderna. Produkterna är utvecklade med unik såskonsistens som är krämigare och ger en slätare yta som bevaras längre i kattens mun. Den unika konsistensen innehåller också trådigare, köttlika bitar som tilltalar katter och ger variation i texturupplevelserna under hela kattens måltid. 

BLANDA! GÖR SENSORY™ TILL EN DEL AV EN BLANDAD UTFODRINGSRUTIN

 

Varför kan en blandad utfodringsrutin, med våt och torrfoder, vara en nyckel till din katts hälsa? Till att börja med tenderar många katter att föredra våtfoder som bättre stimulerar deras luktsinne och ökar deras aptit. Våtfoder har också andra hälsofördelar såsom innehåll av mer vätska, det kan stödja urinvägarna, det innehåller färre kalorier och kan vara lättare att äta för katter med känsligheter i munnen.

Torrfoder kan också finnas kvar i en skål eller en utfodringsleksak utan att snabbt bli skämt, vilket gör att din katt har kontinuerlig tillgång till föda hela dagen. En blandning av både våt- och torrfoder möjliggör därför variation och bidrar till att hålla din katt hälsosam samtidigt som det bidrar till berikning.